Az iskola egykori igazgatójára emlékeztek és fát is ültettek

1126

Pályaorientációs napot tartottak a Közgazdasági iskolában. Régi diákok látogattak el az intézménybe, ők tartottak osztályfőnöki órát. De termet is avattak ma. Az iskola egykori igazgatója, Sági Ferencné emlékét őrzi mostantól a 206-os terem. Az iskola udvarán pedig fát is ültettek az évforduló emlékére.

10 éve az iskola első igazgatójáról Vámosi Nándorról nevezték el a 103-as termet. Az iskola második igazgatója 5 éve hunyt el. Sági Ferencné emlékét szerették volna egy tábla elhelyezésével is megőrizni . Majd lett az intézmény igazgatója is.  Ezt a teremet 1990-ben adták át több másikkal együtt. De a 206-os most már az iskola fennállása alatt Sági Ferencné emlékét fogja őrizni.   Mindeközben pályaorientációs nap is zajlott. Majd 50 volt diák tért vissza alma materébe. Nagyon sokan valóban pályán is maradtak, de olyanok is vannak, akik ezekkel az alapokkal, de más irányba haladtak tovább.

IMRÉNÉ LUKÁCSI ILDIKÓ igazgató: „Nagyon sokan vagy közgazdasági vagy informatika vonalon vannak, de van köztük olyan, aki oktat a Corvinuson, van aki újságíró. Van, aki politikus lett és nyilván nem politikai órát tart, hanem arról beszél, hogy a közgázból hogyan lehet ilyen helyre keveredni. Van élsportolónk, aki szintén itt lesz velünk és mindenki arról beszél reményeim szerint, hogy tanulni, tanulni, tanulni – mert ezt nem lehet megúszni a munkás hétköznapok mellett.”

A teremavatás után a diákok és volt diákok a sportpályán gyűltek össze, hogy ezt a felfestett 50-es számot később ők maguk ki is töltsék.  De fát is ültettek az évforduló alkalmából. Néhány éve a 650 éves Cegléd városa ajándékozta meg emlékfával az intézmény, most e mellé az iskola emlékfáját is elültették.