Az ország legszebben feldíszített karácsonyfája lett a ceglédi

2043

Az ország legszebben feldíszített karácsonyfája a ceglédi. A versenyt a Lánchíd Rádió Kalauz című műsora hirdette meg a facebook oldalán még tavaly év végén. Az ország minden tájáról várták a fotókat. A legtöbb like-ot a ceglédi karácsonyfa kapta, így megnyerte a versenyt. Fődíjként januárban egy héten keresztül bemutatják a Kalauz című műsorban a város kulturális értékeit, hagyományait és civil közösségeit.

Több, mint kétezer szavazattal Cegléd fenyőfája lett az ország legszebben feldíszített karácsonyfája. A 12 méter magas ezüstfenyő egy Bedei ház büszkesége volt. Jene István ajánlotta fel a város részére, aki még 33 évvel ezelőtt kapta a szegedi erdőgazdálkodástól. A karácsonyfát idén is Szűcs Anita saját készítésű díszei ékesítették.

SZŰCS ANITA: ,,Nagyon boldog vagyok, meg nagyon jó érzéssel töltött el, hogy mekkora lelkesedéssel szavaztak a ceglédi, illetve a környékbeliek, akik látták a facebook-on a fenyőfát. Nagyon boldog voltam.”

Idén 70 óriás szaloncukor, 40 gömb, továbbá 8 bájos hóbagoly és egy angyal került a fára. Az összes dísz Anita tervezi alapján készült.

SZŰCS ANITA: ,,Nekem semmiféle ilyen jellegű végzettségem, vagy tanulmányom nincsen, talán jó is, mert így semmi nem befolyásol az alkotói munkámban. Ezeket én találom ki, nem is nagyon nézek ilyen jellegű dolgokat, mert akkor úgy érzem befolyásolva lennék. Nálam ez úgy néz ki, hogy elkezdek gondolkodni azon a célon, amivel éppen megbíztak és ez így jár a fejemben és a végén egyszer csak megszületik.”

Összefogás nélkül nem nyert volna a ceglédi fa – hangsúlyozta Anita.

SZŰCS ANITA: ,,Itt nem csak én vettem ebben részt, hanem azok, akik felajánlották magát a fát, akik a világítást tették rá. Az a lelkesedés, ami a fa körül történt az szerintem nagyon nagy dolog.”

Így lett Cegléd ezüstfenyője az ország legszebben feldíszített karácsonyfája. Fődíjként januárban egy héten keresztül bemutatják a Kalauz című műsorban a város kulturális értékeit, hagyományait és civil közösségeit.