90 ezer jár vissza átlagosan

1369

Átlagosan 90 ezer forintot kapnak vissza azok az ingatlantulajdonosok, akik a csatorna beruházás harmadik ütemében vettek részt. A ceglédi önkormányzat pályázaton nyert forrást, ez teszi lehetővé, hogy az érintett mintegy kétezer háztartás jelentős összeget spórolhasson. Akik készpénzben fizették ki a 148 ezer forintos hozzájárulást azok postai úton egy összegben kapják vissza, akik lakástakarékon keresztül azokat az OTP is értesíti a tudnivalókról.

 A csatorna kiépítés harmadik üteme 2014 nyarán kezdődött el. A beruházás a Külső-budai utat, a Szűcs telepet, a déli valamint a keleti városrész egy szakaszát érintette. A mintegy kétezer ingatlan bevonásával zajló fejlesztés tavaly ősszel zárult le. A háztartásoknak egységesen 148 ezer forint hozzájárulást kellett fizetnie. Az összeg egy jelentős részét visszakapják az érintett ingatlantulajdonosok-számolt be a jó hírről a Viziközmű Társulat elnöke.

FERENCZI NORBERT, elnök, Viziközmű Társulat: Cegléd város önkormányzata, a viziközmű társulattal közösen nyert egy pályázatot, ezért nincs szükség teljes egészében erre a hozzájárulásra, 58 ezer forintban állapítottuk meg ezt az új hozzájárulást, ami azt jelenti, hogy kicsivel több mint 90 ezer forintot spórolnak azok, akik rendszeresen fizették ezt a hozzájárulást.

Akik rendszeresen fizették a lakástakarék hozzájárulást, 30 %-os állami támogatásra jogusult-tette hozzá Ferenczi Norbert. A pontos tudnivalókról minden háztartást értesítenek.

Az átlagosan 90 ezer forintot júniusig mindenképpen megkapja minden érintett-mondta Ferenczi Norbert. Akik készpénzben fizették ki a csatorna hozzájárulást, ők a postán keresztül csekken kapják meg az összeget, akik lakástakarékon keresztül azokat pedig az OTP értesíti a visszatérítés módjáról. A lakástakarékos ingatlantulajdonosok esetében feltétel hogy az összeget valamilyen lakáscélú beruházásra kell fordítani.