Rekordszámú jelentkező a főzőversenyen

1360

Több mint 80 csapat részvételével zajlott le idén a Laskafesztivál főzőversenye. A zsűri elnöke a Konyhafőnök televíziós sorozatból ismert séf, Bernáth József volt. A mesterszakács úgy fogalmazott, nagyon finom ételeket kóstolhattak, de voltak apró hiányosságok. Ám olyan megoldásokkal is találkozott, amit később akár még ő is felhasznál munkája során.

Főtt, pirult a laska szombaton. Mindenki a legjobb tudása szerint igyekezett elkészíteni – a remények szerint – nyertes ételt.   A zsűri pedig csak kóstolt és kóstolt…volt mit, hiszen rekordszámú csapat jelentkezett az idei fesztiválra.   És persze főtt a város laskája is, Bernáth József séf, a zsűri elnöke pedig a maga kedves ám lehengerlő módján értékelte az ételeket.

BERNÁTH JÓZSEF séf, zsűrielnök: „Nekem ez volt az első és sajnos nem a tízedik, de remélem a tizenegyediken is itt leszek. Azt mondták a kollégáim, hogy ők voltak tavaly is, és azt tapasztalták, hogy valahogy mindenkinek jobban sült el akkor. Nekem így az első alkalommal nagyon tetszettek az ételek és nagyon sok mindent láttam, amit esetleg a későbbiekben én is tudok használni.”

Több mint 80-an vettek részt a főzőfesztiválon, és a kínálatban volt mindent, öreg lebbencs, lebbencs kicsit másként és számos variáció erre az alapvetően egyszerű ételre. Egyszerű étel, mégis sokan kicsit újragondolták.

BERNÁTH JÓZSEF séf, zsűrielnök: „Én nagyon vártam volna az igazi hagyományos ételeket, viszont ami nekem meglepő volt, hogy ahhoz képest, hogy vidéken vagyunk és itt mindenki szereti a jó házi szalonnát és házikolbász, nagyon sok olyannak tűnő kolbász volt az az ételekben, ami egyáltalán nem tűnt háziasnak. Nagyon sok olyan szalonna vagy kolbász volt az ételekben, ami esetleg már kicsit túl volt a fénykorán, arra gondolok, hogy a szalonna kicsit avasabb volt, vagy nem volt annyira friss, jó ízű a füstölt kolbász. Azt vártam, hogy ennél azért izgalmasabbak lesznek.”

Az idei polgármesteri díjat egyébként a szülésznők csapata vehette át. A desszert kategóriát pedig a Katona kifőzde nyert.  A polgármesteri díj, a vándorserleg idén az Elastic Kft-é lett.