Elismerés az abonyi focistáknak

1376

Focigálán gratuláltak az abonyi Kid FC sportolóinak. Első alkalommal rendezett a város ünnepi estet a helyi focisták tiszteletére, ahol a legkisebbeknek és a felnőtt játékososoknak is elismerést adtak át. A gálán részt vett az MLSZ pest megyei igazgatója is, aki úgy fogalmazott: a tőlük telhető minden segítséget megadnak az abonyi focipálya fejlesztéséhez.

Az egészen kicsi abonyi focisták, a tizenévesek és a felnőtt labdarúgók és szüleik is meghívást kaptak a város első focigálájára. A Kid FC óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben-mondta köszöntőjében a polgármester.

ROMHÁNYINÉ DR. BALOGH EDIT, polgármester, Abony:  Öröm itt lenni, mert úgy néz ki, hogy profivő nővi ki magát a Kid FC, és ez fantasztikusan jó érzés. Eddig is sokat tettünk azért, hogy a focipálya, a körülméynek minél megfelelőbbek legyenek.

A polgármester három éven át elnöke volt a Kid FC-nek, mint fogalmazott: nagyon sokat tettek azért, hogy az abonyi focisták minél kulturáltabb körülmények között edzhessenek és hogy a szurkolók is kulturált körülmények között biztathassák az abonyi csapatokat. Az önkormányzat három éve átadta a focipálya üzemeltetését a Kid FC-nek, amely ugyan jó gazda módjára mindent megtesz a fejlesztésért, de szükség lenne még segítségre. A polgármester az MLSZ Pest megyei igazgatóját kérte, ha tudnak támogassák a nemes célt. Benkő Tamás üdvözölte a kezdeményezést.

BENKŐ TAMÁS, igazgató, MLSZ Pest megyei szervezete: Természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség örömmel segíti azokat a kezdeményezéseket, azokat a törekvéseket ahol az a cél, hogy a gyermekeknek, az idősebb korosztály tagjainak, egy-egy település lakosságának, sportszerető közösségének olyan feltételeket teremtsen az infrastruktúrában, amely az elmúlt 30-40-50 évben a mindenkori állami és mindenkori sportvezetésnek komoly adóssága volt.

A gálán felidézték az abonyi futball elmúlt időszakának legszebb pillanatait, majd oklevéllel és éremmel köszöntötték a focistákat:az U7, az U9, U11,U14,U16, U19 és felnőtt sportolókat is színpadra szólították.