Fontos három pont

154

Az NB II tizenkettedik fordulójában a Vác együttesét fogadta Albertirsán a Ceglédi VSE.

Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot hozott. Ebben az időszakban csak két igazán nagy helyzet alakult ki. Ezekből viszont az egyik – az első – góllal végződött: A 27. percben a váci Króner vesztett labdát a saját 16-osa környékén. Szilágyi köszönte a lehetőséget. Elfutott az alapvonalig, majd középre gurított. Pontosan Asztalos elé, aki közvetlen közelről a kapu bal alsó sarkába passzolta a labdát. 1:0. Mint végül kiderült, ez a gól el is döntötte a három bajnoki pont sorsát. Persze a hátralévő időben azért történt egy s más. Így például a 35. percben a Vasutas könnyen megduplázhatta volna góljai számát. Ekkor Damásdi lőtt élesen a kapu elé. A labda elsuhant a kivetődő kapus keze mellett, de a berobbanó Szilágyi lába előtt is. Fordulás után a vendégek egyre inkább átvették a játék irányítását. Ebben a játékrészben több veszélyes helyzetet is kialakítottak Mursits kapuja előtt, de egyenlíteni nem tudtak. Azért, mert vagy a nagyot küzdő és szervezetten védekező mezőnyjátékosok, vagy a több hihetetlen bravúros védést produkáló ceglédi kapus mentett.
Nézzük is ezeket a legfontosabb eseményeket történésük sorrendjében:
50. perc: Rövidre sikerült G. Bíró felszabadítása. Dursó került így lövőhelyzetbe. Meg is célozta a bal felső sarkot. A labdát Mursits újheggyel még elérte, és az alapvonalon túlra ütötte.
70. perc: A 16-os sarkánál a szerelni akaró Preklet az egyik vendégjátékosnak a lábát találta el. Gulyás szabadrúgása nem okozott igazán nagy veszélyt. A kapus gond nélkül, magabiztosan védett.
80. perc: Balajti beadását az egyik játékostársa nagy erővel lőtte kapu felé. A labda Sándorról pattant vissza a mezőnybe. Kimaradt az ismétlés is. Nagy mentés volt.
84. perc: Mursits fantasztikus vetődéssel ütötte szögletre Nagy jól helyezett, bal sarok felé tartó lövését. Hatalmas, hihetetlen bravúr volt.
86. perc: Bal oldali váci beadást követő fejes nem talált kaput. Talán ez volt a hazaiak szerencséje, mert valószínűleg ekkor már a ceglédiek remek formában lévő kapusa sem tudta volna megőrizni kapuját a góltól.
A végeredmény 1-0 lett. A váciak erőfeszítése tehát nem gyümölcsözött egyenlítő gólban, pedig a második félidei teljesítményükkel legalább a döntetlenre rászolgáltak volna.

Megosztás