Közös éneklés a Földért!

439

A Várkonyi iskola is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben közös énekléssel hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A Jobb Veled a Világ Alapítvány ötlete nyomán valósult meg a Föld napjához kapcsolódó közösségi program. A Várkonyi Iskola alsósai is együtt énekelték ma délelőtt a „Gyújts egy gyertyát a Földért” című dalt.

 A Várkonyi István általános iskola igazgatója, Bögös István gyújtotta meg a gyertyát, amellyel az intézmény azt szimbolizálta: fontosnak tartják és tesznek a környezetvédelemért. A figyelemfelhívó programhoz készült a „Gyújts egy gyertyát a Földért” című dal, amelyet Bagdi Bella és az Oscar-díjas Mindenki című filmben szereplő gyerekekkel közösen ad elő. Ezt énekelték ma délelőtt a Várkonyi iskola alsós diákjai is.

HARSÁNYI BEÁTA, pedagógus: Tanulták énekórákon is, sőt a tavaszi szünetben is megkapták a szövegét. Én úgy gondolom, hogy annyira fülbemászó dallama van és annyira gyönyörű szövege, hogy egyáltalán nem volt nehéz a gyerekeknek elsajátítani.

A gyerekek a föld színeibe: kékbe, zöldbe és barnába öltözve az öt földrészt jelenítették meg. Az Ökoiskola címet is elnyert Várkonyi iskola tanulói nap mint nap sokat tanulnak a környezetvédelemről, tudják miért olyan fontos ez.

HUSZÁR BALÁZS:  Azért hogy az állatok meg az élőlények ne pusztuljanak ki meg hogy szép legyen a környezetünk.

A gyerekek látják és érzik mi mindent kellene másképpen csinálni a környezetvédelem terén.

LENGYEL MIRA: Eldobják a szemetet, meg sok olyan közlekedési eszköz van, ami szennyezi a levegőt. – Szerinted mit kellene tenni azért, hogy tisztább legyen a Földünk?- Nem szemetelni és egy kicsit kevesebbet autózni.

A Várkonyi iskolás diákok a mindennapokban is nagyon sokat tesznek azért, hogy óvják környezetüket.

HARSÁNYI BEÁTA: Vannak olyan óvodások, akik jönnek első osztályba és már mondják,hogy az óvodában foglalkoztak vele, de mi első osztálytól kezdjük és meg is látszik az eredménye. Tehát ahogy egyre idősödnek, egyre komolyabb témákkal tudnak foglalkozni, hiszen egyre komolyabbá válnak ők is, és igen, látszik hogy milyen felnőttek lesznek majd.

A közös énekléshez, a figyelemfelhívó akcióhoz több mint 50 ezer iskola és magánszemély csatlakozott világszerte.