Négy versenyen is szőnyegre léptek a ceglédiek

111

Négy versenyen is szőnyegre léptek az elmúlt hétvégén a CVSE – T.S. Integral birkózói.
A kadet Európa-bajnokságot Szkopjéban rendezték. Macedónia fővárosában a kötöttfogás küzdelmeire pénteken, szombaton és vasárnap került sor. A válogatottban két ceglédi is lehetőséget kapott, 51 kg-ban Kecskeméti Dávid és 80 kg-ban Dömök Péter. A ceglédiek közül utóbbi kezdte meg a szereplést, aki pénteken lépett szőnyegre. Péter jól kezdett, olasz ellenfelét technikai tussal 10-0-ra győzte le a 16 közé kerülésért. A nyolcaddöntőben izraeli versenyző következett, ahol először az ellenfele szerzett vezetést egy intést követően. A második menetben szintén egy intést követően kiegyenlített Péter, majd ezt követően egy akcióját az ellenfele megkontrázta és így 5-1-re módosult az állás, ami a mérkőzés végéig már nem változott. Így ellenfele folytathatta, de a következő fordulóban vereséget szenvedett, így Péter számára befejeződött az Európa-bajnokság.
Kecskeméti Dávid szombaton lengyel birkózó ellen kezdett szintén a 16 közé jutásért. A lengyel birkózó kezdett jobban, aki egy levitel és pörgetés után 4-0-ra elhúzott. A második menetben Dávid állásból eldobta ellenfelét és ezzel 4-4 lett az állás, ami neki kedvezett. Majd a folytatásban Dávid újból akciót indított, amit az ellenfele megkontrázott és így a lengyel versenyző átvette a vezetést 6-4-re, ami a mérkőzés végéig már nem változott. A lengyel birkózó a következő fordulóban még nyert egy mérkőzést, de a negyeddöntőben vereséget szenvedett és ezzel Dávid számára is befejeződött az Európa-bajnokság.
Kadet birkózó Európa-bajnokság
Kötöttfogás
51 kg 14. Kecskeméti Dávid
80 kg 10. Dömök Péter
Szombaton Kecskeméten rendezték a felnőtt női és férfi szabadfogású országos bajnokságot a Mercedes-Benz Sport Akadémia sportcsarnokában.
A ceglédiek hat birkózója indult a férfi mezőnyben. A CVSE versenyzői az elmúlt évektől eltérően ebben a fogásnemben is szép eredményeket értek el, hárman is felállhattak a dobogóra és emellett egy ötödik helyet is begyűjtöttek. Sőt ketten a döntőbe is beverekedték magukat. 65 kg-ban Villim István két győzelmet követően, míg Nagy Péter a 79 kg-ban három győzelem után küzdhetett a bajnoki címért. Sajnos a döntőben mind a ketten vereséget szenvedtek. A még junior korosztályú Villim István a nála rutinosabb vasasos ellenfelével nem bírt, míg Nagy Péter attól a szombathelyi versenyzőtől kapott ki, akit idén már kétszer is le tudott győzni. Sajnos Péter a döntő második menetében vállsérülést is szenvedett, de ennek ellenére végigbirkózta a mérkőzést, amit már így nem tudott megfordítani. Szuda Péter is remekül küzdött és három győzelmet valamint egy vereséget követően állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Ezzel Villim Istvánhoz hasonlóan első felnőtt szabadfogású bajnoki érmét szerezte meg.
Felnőtt női és férfi szabadfogású országos birkózóbajnokság
57 kg 5. Horváth Csaba
65 kg 2. Villim István
79 kg 2. Nagy Péter
92 kg 3. Szuda Péter
A legkisebbek, kilencen – ugyancsak szombaton – Jászapátiban a Jász Kupa gyermek és diák II. birkózógálán vettek részt. A kicsik is kitettek magukért, mindannyian éremmel térhettek haza. Az öt első hely mellet két-két ezüst- és bronzérmet is begyűjtöttek.
Jász Kupa gyermek és diák II. birkózógála
Gyermek
22 kg 1. Csontos Pál 3. Báger Dorina
23 kg 1. Kovács Roland
24 kg 1. Budai Milán
Diák II.
29 kg 2. Kovács Zsolt
35 kg 1. Budai Ferenc 2. Manczák Martin 3. Dinyák Benjamin
50 kg 1. Báger Roland
Vasárnap az utolsó junior kötöttfogású válogatót rendezték Csolnokon, aminek a tétje a válogatottság kivívása volt. Hét ceglédi indult a versenyen. Kecskeméti Krisztián az 55, Török Tamás a 60 kg-ban nem talált legyőzőre és ezzel mind a ketten kivívták a válogatottságot az idei évre. Ezen kívül a ceglédiek egy ezüst- és egy bronzérem mellett két negyedik és egy ötödik helyet is megszereztek. Cegléd ezzel a csapatverseny első helyén végzett az FTC és a Dorog előtt.
Junior kötöttfogású válogatóverseny
55 kg 1. Kecskeméti Krisztián
60 kg 1. Török Tamás
65 kg 3. Kovács Árpád 5. Villim István
77 kg 2. Mohella Flórián 4. Kovács Béla
82 kg 4. Medgyes Viktor
Csapatverseny
1. Cegléd
2. FTC
3. Dorog

Megosztás