Reagáltak az érintettek is

436

Volner János sajtótájékoztatóján a Fidesz frakcióvezetőjéhez kötött egy NSK beruházást. Valóbajában – és ez utána már több fórumon meg is jelent – a Fidesz helyi elnökéről van szó. A sajtótájékoztatóra és az online sajtóban megjelent hírekre reagált az érintett is. Hörömpő Annamária kiemelte: cégük az NSK-tól valóban kapott megrendelést, de annak semmi köze a judo központhoz.

Hörömpő Annamária úgy fogalmazott, férje, Veres Rudolf 6 éve gyárt és szállít uszodákba vízilabda kapukat, pályaelválasztókat. Minden magyarországi uszoda és sportcsarnok szakosztályokat érintő beszerzései közvetve az NSK-hoz tartoznak, ahogy korábban a sportügyekkel foglalkozó minisztériumhoz. Valóban, ez a hivatal a ceglédi judo központ építtetője is, ahogy minden sportlétesítményé az országban. Ennyi a kapocs – fogalmazott Hörömpő Annamária, aki azt is hangsúlyozta: soha, semmilyen szerződésben nem állt cégük a ceglédi judo központtal, vagy a szakosztállyal.

Hörömpő Annamária úgy fogalmazott közleményében: a Jobbik által elmondottak álságosságára vonatkozóan kiegészítő információként szeretné megjegyezni, hogy az NSK és a Judo Szövetség a közleményeiben mindvégig hangsúlyozta  a ceglédi csarnok esetében, hogy az említett 50 millió Ft átcsoportosításra került 3 másik nevesített judo csarnok felújítására. Ezen átcsoportosításra vonatkozóan  a “megspórolásos” szófordulatot egyedül a Jobbik találta ki és hangoztatta, rajtuk kívül senki nem is érti, hogy mit értenek ez alatt – fogalmaz.   Az pedig  érdekes – folytatja  hogy amikor mocskolódni próbálnak és megerőszakolnak egy történetet, akkor a részleteket megvizsgálva mindig kiderül az igazság. 1. A cég kézzel fogható gyártási tevékenységet végez. Uszoda felszerelésekre vonatkozóan ilyen teljes körű termékpalettával tulajdonképpen egyedül az országban. 2. A közbeszerzés nyílt eljárású volt, bárki pályázhatott. 3. A közbeszerzéseket amin a cég elnyerte a lehetőséget, hogy gyártson 2015-ben és 2016 év elején írták ki. Tehát kb. 1-1,5 évvel megelőzték a Jobbik által mesterségesen generált “judo csarnok mizériát” – fogalmaz Hörömpő Annamária, aki úgy zárja közleményét: szerinte a Jobbik úgy véli, hogy a nép bármit elhisz; egy kis időutazáson nem akad fenn, ha valamit nagyon szeretne besározni.