Újabb értékes pont

226

A labdarúgó NB II huszonkilencedik fordulójában a piros-fekete szerelésben pályára lépő Dorog együttesét fogadta a Ceglédi VSE. A találkozót Nagy Róbert vezette, segítői Varga Zsolt és Márkus Tibor voltak.

Az első gólveszélyes helyzetre 23 percet kellett várni, amikor a ceglédiek kétszer is nagyon közel kerültek a vezetés megszerzéséhez. Előbb Tóth lövését védte nagy bravúrral  a vendégek kapusa,  Albert  Ádám ismétlését pedig a védők mentették a gólvonal előtt. A szögletet Albert végezte el, a beívelt labda eljutott a hosszú oldalon helyezkedő Szabóhoz. Nem a kapuson múlt, hogy a fejest követően 0-0 maradt az állás. A 30. percben a vendégek veszélyeztettek. Ekkor Bor kapott egy pontosan hozzá kerülő keresztlabdát, azt maga elé tette, de közelről, nagy erővel mellé, fölé lőtt. A 40. percben Peres megmozdulása érdemel említést. A Vasutas fiatalja elfutott a balszélen, lőtt, messze mellé. A második félidőt sem az jellemezte, hogy a csapatok sokszor eljutnak az ellenfelük kapujáig. Összességében öt ilyen eset fordult elő. Nézzük is ezeket sorjában:

46. perc: A Dorog középpályása, Medgyes hatalmas lendülettel jutott el a 16-os környékére. A bal sarok felé tartó lövésre Mursits vetődött, de szerencséjére a labda mellé ment. Ugyanis nem biztos, hogy elérte volna azt.

57. perc: A hazaiak szabadrúgása után a vendégek a villámgyors kontratámadásuk során öten vezették három ceglédire a labdát, melynek végén Mursits önfeláldozó vetődéssel csípte el a Simon által kapu elé gurított labdát.

70. perc: Most a dorogi Tóth célozta meg a kaput. Bombáját a Vasutas kapusa óriási bravúrral mentette.

76. perc: Asztalos húzott el a vonal mellett, majd a kapu elé, a 11-es pont tájékára lőtte be a labdát. A hosszú oldalon Tihanyi érkezett, de lekéste a csatlakozást.

A találkozó első nagy helyzetét a Cegléd, az utolsót pedig a Dorog nem tudta gólra váltani. Ugyanis a 87. percben  Bor beadása az ötösön Grabantot teljesen üresen találta. A cserejátékos óriási helyzetben volt, zavartalanul fejelhetett, de nem találta el a kaput.

Mintegy 70 percig kiegyenlített volt a játék, majd az utolsó 20 percben a dorogiak fölényt harcoltak ki. Néhány helyzet mindkét oldalon adódott, melyekből viszont gól nem esett. Nagy volt a hajtás. A játékot elsősorban nagy küzdelem jellemezte, melyben mindkét gárda jelesre vizsgázott. A végeredmény tehát 0-0 lett, ami igazságosnak mondható.

Megosztás