Utánpótlás női kézilabda

163

A Ceglédi Kék Cápák három korosztálya lépett pályára az elmúlt héten. A három csapat négy mérkőzésen küzdött a bajnoki pontokért. Az U13 mindkét találkozóját megnyerte, míg az ifisták a remek második félidei teljesítményük ellenére vereséget szenvedtek és nagy csatában a serdülők is kikaptak a rangadójukon.

Női kézilabda NB II

Ifjúsági

Ceglédi Kék Cápák – Vecsés SE-Jusec 21-35 (4-18)

Cegléd: Törőcsik Fruzsina (kapus), Fedák Antónia 7/3, Petrovics Fruzsina 5, Koncsik Ella 4, Rajkort Beatrix 3, Kovács Alíz 1, Balogh Adrienn 1, Mód Klaudia, Ványi Flóra, Dúzs Szófia, Petró Csenge.

Hétméteres 5/3, ill. 8/8.

Kiállítás 8, ill. 8 perc.

Jakab László edző: Még mindig bátortalanok vagyunk, és amikor jobb az ellenfél, mint például most is, akkor fejben előre eldöntjük, hogy nincs keresnivalónk ellenük. A második félidőre kicsit felbátorodtunk, már több jó dolgot is csináltunk és lám döntetlenre tudtuk hozni azt a játékrészt. Örülök, hogy egy-két sérültünk már pályára tudott lépni és hasznára is voltak a csapatnak. Ha tovább melózunk, akkor jövőre szorosabb meccseket tudunk játszani a vecsési szintű csapatokkal is!

Országos Serdülő Bajnokság, III. o.

Ceglédi Kék Cápák – Vecsés SE-Jusec 23-27 (11-13)

Cegléd: Kopcsa Karolina, Hornyik Orsolya (kapusok), Veres Anna 8/5, Petrovics Fruzsina 7, Koncsik Ella 2/1, Kovács Alíz 2, Fehér Natália 2, Mód Klaudia 1, Kazai Fanni 1, Farkas Fruzsina, Takács Viktória, Simon Virág, Baricza Viktória.

Hétméteres 6/6, Ill. 5/2.

Kiállítás 2, ill. 2 perc.

Spolmin Roberta edző: Ennek a meccsnek úgy mentünk neki, hogy szem előtt tartottuk, aki a találkozót megnyeri, az telel a tabella 4. helyén. Ugyanakkor megbeszéltem a lányokkal, hogy ezt ne teherként fogják fel. A lényeg, hogy felszabadultan és koncentráltan játsszanak, ahogy tették ezt az utóbbi három meccsen és akkor nem lesz baj. 6:0-s védekezést alkalmaztunk, amit korábban nem igazán vettünk még elő. Az első pár percben többször simán át tudtak minket játszani egyszerű húzással, aztán rákaptunk az ízére, és fel is javult a védekezésünk. A védekezésünk viszonylag egyenletesen jól működött, a kapusaink is jó teljesítményt nyújtottak, a támadásunk viszont hullámzónak mondható. Összességében az ellenfél végig uralta a meccset, de voltak olyan sorozataink, amikor négygólos hátrányból jöttünk vissza egy gólra, aztán mintha kicsit leült volna a támadójátékunk. Így ismét kialakult egy nagyobb különbség a két csapat között, aztán viszont megint fel tudtunk jönni egy gólra. Összességében ez egy hajtós meccs volt, jól küzdöttek a lányok, és persze a továbbiakban is azon dogozunk, hogy a hibáinkat kijavítsuk!

Országos Gyermek Bajnokság II. o., U13

Ceglédi Kék Cápák – Kóka 22-9 (9-4)

Cegléd: Semetka Gréta, Oláh Anna (kapusok), Kökény Hanna 6, Takács Viktória 5, Fehér Natália 3, Pető Luca 3/1, Simon Anna 3, Takó Emese 1, Pintér Zsófia 1, Berényi Norina, Kelemen Réka, Farkas Fuzsina, Imregi Boglárka, Baricza Viktória, Pintér Zsófia.

Ceglédi Kék Cápák – Abony KC 18-15 (11-4)

Ceglédi gólok: Veres Anna 9/8, Pintér Zsófia 2, Kökény Hanna 2/1, Fehér Natália 1, Pető Luca 1, Simon Anna 1, Baricza Viktória 1, Farkas Fruzsina 1.

Spolmin Roberta edző: A buszunk negyvenperces késése miatt az első mérkőzés előtt igen kevés időnk volt bemelegíteni, így az első pár perc tulajdonképpen a bemelegítés befejezéséről szólt. Eleinte teljesen megilletődötten játszottunk, dadogott a labda, bizonytalanok voltunk támadásban, de az időkérést követően visszarázódtunk a rendes kerékvágásba. Labdákat szereztünk, könnyű gólokat lőttünk, és már a félidőt is magabiztosan zártuk. A második játékrészben felszabadult játékkal, remek védekezéssel és egyéni teljesítményekkel tovább növeltük a különbséget. A kettő közül a második mérkőzés ígérkezett a nagyobb falatnak, és ahogy az eredmény mutatja, ez így is volt. Az első félidőben igazából átrohantunk az ellenfelünkön, esélyt sem hagytunk nekik. A második félidőben azonban az Abony behozta a nagyobb termetű belső embereit, akik ellen már nem működött a nyitott védekezésünk. Visszaálltunk hatos falra, ami már hatékonyabbnak bizonyult. Amikor elkezdtünk jobban védekezni, akkor sajnos támadásban nem tudtunk úgy hozzátenni, hogy növelni tudjuk a csapatok közötti különbséget, sőt, kicsit megnehezítettük a saját dolgunkat. Ettől függetlenül összességében gratulálok a lányoknak a győzelmekhez!

Megosztás