12 MILLIÁRDOS FEJLESZTÉS INDUL

3238

Megújul a kórház főépülete, a pszichiátriai részleg, a nővér és orvos szálló és önálló egység lesz a kibővített sürgősségi osztály Cegléden. A Toldy Ferenc kórház az elkövetkező években mintegy 12 milliárd forint fejlesztési forrást kap-jelentette be ma délelőtt a térség országgyűlési képviselője, Föld László. Az összegből orvodiagnosztikai eszközöket szerezhet be az intézmény,új belgyógyászati tömb épül és új három emeletes épület is. A tervek szerint itt kap majd helyet a járóbeteg ellátás.

Óriási fejlesztési lehetőséget kap a 160 ezer ember ellátásáért felelős ceglédi Toldy Ferenc Kórház- jelentette be ma délelőtt a térség országgyűlési képviselője, Földi László.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Körülbelül 12 milliárd forint az az összeg, ami a következő években a ceglédi Toldy Ferenc Kórház fejlesztésére fog fordítódni.

A ceglédi kórházat érintő 12 milliárd forint része annak az összesen 700 milliárdos hazai fejlesztési forrásnak, amelyet a kormány az egészségügyre fordít az elkövetkező években. A 12 milliárd forint számos felújítást foglal magába Cegléden. Az egyik legfontosabb a kórház főépületének megújulása-mondta Földi László.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Ma már a főépületnek a betegszobái nagyon elavultak, hat-nyolc ágyas kórtermekkel. Egy-egy folyosón van ahol csak egy WC-vel vagy egy fürdőszobával. Ez a 21.században elfogadhatatlan. A fejlesztések révén 3-4 ágyas kórtermek jönnek létre és megfelelő vizesblokkot is kapnak ezek a kórtermek.

Felújítják és bővítik a sürgősségi betegellátó osztályt, megújul a régi baleseti sebészet épülete, a pszichiátriai tömb, a nővér és orvos szálló, a mosoda, az élelmezés és a kazánház is-tette hozzá Földi László. A felújítások, bővítések mellett teljesen új épületeket is tartalmaz a 12 milliárdos fejlesztés.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Egy új belgyógyászati tömb megtervezése, járóbeteg szakellátáshoz kapcsolatos háromszintes, összesen mintegy 3 ezer négyzetméteres épület megtervezése ugyanis az a cél, hogy minden szakellátás itt, a kórház területén belül legyen.

A járóbeteg ellátás, a tüdőgondozó tehát a tervek szerint kikerül a kórházba, a vérvétel viszont marad az SZTK épületében-tette hozzá a képviselő. Az elmúlt években a központi régió vagyis a főváros és Pest megye nem részesült a mintegy 500 milliárdos egészségügyi uniós fejlesztésből, ezt a hiányt pótolja az Egészséges Budapest nevet viselő program-mondta a Ceglédet is érintő fejlesztésekkel kapcsolatban az szaktárca államtitkára

DR. ÓNODI-SZŰCS ZOLTÁN, egészségügyért felelős államtitkár, EMMI: Eddig is a magyar kormány rengeteget költött egészségügyi fejlesztésekre, azonban most egy lépésváltás következik be a központi régió számára, az a dimenzió ami korábban csak a központi régiónk kívül élők számára volt lehetőség.

A ceglédi kórház az elmúlt években számos beruházást valósított meg, energetikai beruházásokra, orvosműszerek beszerzésére is nyertek pénzt, 2015 óta 10 pályázatukból 8 sikeresen zárult-emlékeztetett a sajtótájékoztatón a főigazgató

DR. PUSZTAI DEZSŐ, főigazgató, Toldy Ferenc Kórház: Elkezdtük a csőposta hálózatunk kialakítását, a konyhára, a mosodára 60-70 milliót tudtunk költeni és 150 millióból ki tudtuk fizetni a már akkor beszerzett CT berendezésünket. Elmondható, hogy ez az elmúlt két év több forrást biztosított kórházunknak, mint az előtte lévő 20.

Már megszületett a kormánydöntés a 460 millió forint fejlesztési támogatásról, amelyből diagnosztikai műszereket, korszerű betegágyakat vásárolhat a ceglédi kórház és döntés van arról a 646 millió forintról is ,amelyből az elkövetkező évek fejlesztési tervei készülnek.