133 milliót nyert Tápiószőlős

1995

Nyílászárókat cserélnek, tetőt és oldalfalakat szigetelnek valamint fűtéskorszerűsítést is végeznek több tápiószőlősi középületen. A település a beruházásra 133 millió forint uniós forrást nyert. A munkálatok a polgármesteri hivatalt, az idősek otthonát, a könyvtárat é a művelődési házat érinti.

Örömteli hírrel indul Tápiószőlősön a nyár. A település 133 millió forint uniós támogatást nyert középületei energetikai korszerűsítésére.

SZOBOSZLAY ÁRPÁD, polgármester, Tápiószőlős: Ez magába foglalja négy önkormányzati épületnek a komplett energetikai felújítását, ez alatt értendő nyílászáró cserék és szigetelés, tetőszigetelés is természetesen. Ez a négy épület a könyvtár, a faluház, a polgármesteri hivatal, illetve az idősek otthona

Az idősek otthona van a legrosszabb állapotban, erre az épületre fér rá leginkább a felújítás, itt mintegy száz nyílászárót kicserélnek-mondta a polgármester.

SZOBOSZLAY ÁRPÁD, polgármester, Tápiószőlős: Amióta én itt vagyok, 21. éve az északi oldalon az idősek otthonában mindig panaszkodtak a betegek hogy penészedik a fal, hideg van télen több fűtés kell, teljesen felcsavarva is időnként fáztak a betegek, úgyhogy ez most bízzunk benne, hogy a nyílászáró cserével, és szigeteléssel meg fog oldódni.

A komplett energetikai felújítással jelentős megtakarítása lesz a településnek. Mintegy 40 százalékot tudnak majd spórolni az energiaszámlákon. Az elnyert pályázat tartalmazza napelemek felszerelését is. A támogatáshoz száz százalékos, vagyis semmiféle önerőt nem igényelt Tápiószőlős részéről. A munkálatokat már el is kezdték, a négy épület energetikai felújításával egy év múlva végeznek.