20 fát díszítettek

1312

Intézmények, családok, baráti társaságok és munkahelyi kollektívák is jelentkeztek a karácsonyfa díszítő versenyre. A csapatok saját kézzel készített díszekkel ékesítették a fákat, voltak akik papírból, voltak, akik tobozból, míg mások lufiból és fonalból készítettek szebbnél szebb díszeket. A húsz fát a Városháza aulájában lehet megnézni december 15-ig, sőt szavazni is lehet a legjobban tetszőre.

Szitáló esőben kezdődött idén a karácsonyfa díszítő verseny. Ez azonban nem szegte a jelentkezők kedvét, a 20 csapat izgatottan várta a pillanatot, amikor elkezdhették díszíteni a fájukat. Neveztek családok, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák is. Mindannyian nagy örömmel akasztották az ágakra a szebbnél szebb díszeket. Az ifjúsági könyvtár két csapattal vágott neki a feladatnak.

JENEINÉ ECSERI MARIANN, vezető, Ifjúsági Könyvtár: Főként ezen a fán papírdíszeket használtunk, a másik fán tobozokat használtunk, tehát próbáltunk minél kreatívabban, minél olcsóbban díszeket gyártani és és olyanokat, amik szépek és ha egy családhoz kerül, akkor azt érezze egy család, hogy igen, milyen gyönyörűszép fánk van.

A verseny kiírása szerint minden csapat saját kézzel készült díszekkel nevezhetett.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES, igazgató, Kossuth Művelődési Központ: Nagyon örülök, hogy komolyan veszik azt, hogy saját készítésű díszekkel jöjjenek és nem próbálkozik senki bolti díszekkel, ez nagyon megható, Mert tényleg megértették a lényegét, hogy a saját kézzel kézzel készült, szeretettel adott dologról van szó.

A legkülönbözőbb, olykor meglepő technikát és anyagokat használtak a csapatok. Voltak, akik papírból, mások termésből készítettek díszeket, de láttunk horgot angyalkákat, sőt lufi és fonal kombinációból alkotott gömböt is.

SZINKRON: OLÁHNÉ FLECKENSTEIN ZSUZSANNA, munkatárs, Bölcsödei és Védőnői Igazgatóság: Fonálból készül olyan technikával a lufi egy picire van felfújva és tapétaragasztós fonállal van körbetekerve és megszárad. És amikor megszárad akkor a végén ki van lukasztva a lufi és széüen ki van húzva belőle.

A karácsonyfa díszítő verseny a kreativitás mellett a közösségformálásról is szól. A csapatok ugyanis a díszek megtervezésétől a díszítésig minden feladatot közösen végeznek.

RAJ CSILLA,, munkatárs, Bölcsödei és Védőnői Igazgatóság: Ez egy csapat, én azt mondom, hogy összefog a két bölcsöde és együtt a kolléganők készítik a dolgokat. Nem csak mi így négyen, hanem a bölcsödei dolgozókat összefogják és alvásidőben csináljuk a díszeket, vagy ügyeletbe.

A 20 karácsonyfát bárki megnézheti a Városháza aulájában péntekig. Sőt szavazni is lehet a legjobban tetszőre.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES, igazgató, Kossuth Művelődési Központ: Az őrök fognak adni egy darab papírt, amire fel kell írni a számát a fának, tehát ez egy névtelen dolog, nem lehet tudni, hogy melyik csapat készítette, csak a számra kell szavazni. Aztán a legtöbb szavazatot nyert csapat fog kapni december 15-én az eredményhirdetéskor egy ajándékot.

A feldíszített fákat december 15-e után rászoruló ceglédi családokhoz juttatják el.