3 pont 3 meccsen

379

A Ceglédi Kék Cápák felnőtt, ifi és serdülő csapata három különböző helyszínen lépett pályára az elmúlt hétvégén a női kézilabda NB II korosztályos bajnokságaiban.
A felnőttek Abonyban fogadták a fiatal és gyors Csepelt, akik ellen Szegedi Brigitta időntúli büntető hárításának köszönhetően egy pontot sikerült szerezni, az ifi csapat Gyömrőn játszott hasonló stílusú mérkőzésen, ahol egygólos vereséget szenvedtek a zártkapus találkozón, a serdülők pedig az Alsónémedi vendégeként arattak könnyed győzelmet, szintén zártkapuk mellett. Gyömrőn utoljára irányította az ifi csapatot Ade Sowunmi, illetve remélhetőleg csak viszonylag rövid ideig lesz távol tanítványaitól, ugyanis harmadik gyermekét várja. Minden jót és jó egészséget kívánunk nekik! Adét a vezetőség és a csapatai is visszavárják!
Női kézilabda NB II, Dél
Felnőtt
Ceglédi Kék Cápák – Csepel DSE 21–21 (9–10)
Abony, Varga István Városi Sportcsarnok. Vezette: Nagy, Szekeres.
Cegléd: Szegedi Brigitta, Juhász Bernadett (kapusok), Tóth Adrien 5 (2), Vuletic Suncica 4, Jónás Alexandra 4, Halasi Réka 4, Farkas Szimonetta 2, Peszeki Laura 1, Kovács Alíz 1, Dobos Renáta, Török Melinda, Tátrai Renáta, Mód Klaudia, Farkas Fruzsina. Edző: Jakab László.
Hétméteres: 2/2, ill. 9/5.
Kiállítás: 8, ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása: 7. perc.: 3-3, 13. p.: 5-7, 28. p.:9-9, 38. p.: 13-13, 47. p.: 17-19, 53. p.: 20-20.
Jakab László: Egy nagyon jó képességű csapattal találkoztunk, akik nálunk jóval többet tudnak edzeni, fiatalok, gyorsak és jól indultak. Amennyi edzésen mi részt tudunk venni, ahhoz képest jól partiban voltunk velük. A végén egy kis szerencsével nyerhettünk, de ki is kaphattunk volna. A meccs egészét tekintve igazságos a döntetlen. Remélem, hogy a sok ziccerhibázási tendenciánk, főleg a szélekről, végre megfordul, és nyugodtabb meccseket tudunk majd játszani. Gratulálok a lányoknak, főleg Szegedi Brigitta kapusunknak, aki megmentett egy pontot a végén!
Női kézilabda, ifjúsági III. o.
Gyömrői KA – Ceglédi Kék Cápák 38–37 (20–19)
Gyömrő, zártkapus mérkőzés. Vezette: Fink, Gáspár.
Cegléd: Kovács Alíz (kapus), Peszeki Laura 11 (3), Farkas Szimonetta 7, Pető Luca 5, Kiss Vivien 4, Pintér Zsófia 4, Kádár Kata 3, Mód Klaudia 1, Jónás Alexandra 1, Vágány Noémi 1, Farkas Fruzsina, Baricza Viktória, Simon Anna, Benkő Barbara. Edző: Ade Sowunmi.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/3.
Kiállítás: 0, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 3. perc 2-2, 9.p.: 6-3, 16. p.: 6-10, 27. p.: 16-17, 40. p.: 27-21, 50. p.: 33-30, 56. p.: 37-36.
Ade Sowunmi: Egy kellemetlenül gyors ellenfél fogadott minket Gyömrőn. Nem tudom, mi az, ami ennyire összezavarta a lányok fejét, lehet az, hogy közvetítve volt a meccs. Hiába sikerült többször is felzárkózni mínusz 5-6 gólról, nem volt hitünk magukban és a bírók is pont olyankor ítéltek kétesen. Ezt a zavarodottságot mindig gyorsan kihasználták a gyömrőiek. Nem volt még ilyen meccsem a lányokkal, hiába mondtam mit kell csinálni, egyszerűen nem jutott el a tudatukig… Nagyon sajnálom, mert pontot érdemeltek volna a lányok. Biztos vagyok benne, ha újra mindenki kellő önbizalommal és magabiztosan tud játszani, akkor nincs ellenfél, aki pontot vehet el tőlük. Köszönöm a lányoknak az együtt töltött időt és a szorgalmas munkát! Kívánom, hogy annyira bízzanak magukban, mint ahogy én bízom bennük, és sok sikert kívánok a szezon további mérkőzéseihez!
Női kézilabda, serdülő III. o.
Alsónémedi SE – Ceglédi Kék Cápák 15–36 (8–20)
Alsónémedi, zártkapus mérkőzés. Vezette: Holman, Kovács.
Cegléd: Semetka Gréta, Marton Georgina (kapusok), Peszeki Laura 8 (4), Tóth Fruzsina 7, Vágány Noémi 5, Farkas Fruzsina 5 (1), Orlov Katinka 4, Pintér Zsófia 4, Kapusi Annamária 3, Csombai Mirella, Horváth Evelin. Edző: Almási László.
Hétméteres: 3/3, ill. 6/5.
Kiállítás: 4, ill. 0 perc.
Almási László: Kicsit álmoskásan kezdtük a mérkőzést, azonban az 5. perctől magukra találtak a lányok és előjött a két csapat közti különbség. A védekezés kimondottan jól működött, de támadásban is sok jó dolgot láttam a lányoktól. Eddig két edzésünk volt közösen, szóval még szoknunk kell egymást a csajokkal, de remek csapatot vettem át Adétől, és biztos vagyok benne, hogy sok közös sikerünk lesz még. Gratulálok az egész csapatnak!