500 milliós támogatás Ceglédnek

1557

Fél milliárd forint kormányzati támogatást kap Cegléd a Sportcsarnok átépítésére, bővítésére. A hírt sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester és a térség országgyűlési képviselője. A több mint nyolcezer négyzetméteres, megújult létesítményben birkózóterem, teke és bowling pályák és két kézilabda pálya is helyet kap. A beruházás jelentős részét a cégek által felajánlott társasági nyereségadóból fedeznék.

 

Az új sportcsarnok látványterveit már tavaly ősszel bemutatták. A kétszintes, modern létesítmény építése összesen 2,7 milliárd forintba kerülne. A városnak 800 millió forint önerőt kell biztosítani. Ehhez kapott most segítséget Cegléd-jelentette be a térség országgyűlési képviselője, Földi László.

 

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő, FIDESZ-KDNP: Cegléd városa a Gál József sportcsarnok felújítására 500 millió forintos kormányzati támogatást kapott, Nyársapát község önkormányzata az óvoda tetőszerkezetének felújítására 121 milliót, és Kőröstetétlen község önkormányzata egy új fahíd megépítéséhez kapott 6 millió forint kormányzati támogatást.

A támogatás odaítélésében nyújtott segítségéért köszönetet mondott a polgármester Földi Lászlónak. Az új sportcsarnok a mai kor minden igényét kielégíti majd-tette hozzá Takáts László.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester. A beruházás végére közel 8000 négyzetméternyi hasznos területű teret kapnánk. Ez két szinten menne. Két küzdőtéri résszel, két csarnokrésszel, ezentúl galériabeépítéssel, hozzáépítésekkel kialakulna egy olyan szép létesítmény, aminek a látványterveit már többször volt lehetősége megismernie a ceglédieknek.

A vázszerkezetig visszabontott majd újjáépített és bővített csarnokban két szabványméretű kézilabda pálya épülne, ezenkívül birkózóterem, teke és bowling pálya is helyet kap-sorolta a polgármester. A létesítmény emellett kulturális rendezvényeknek is otthont adna. Az 500 milliós kormányzati segítség mellett újabb források gyűjtésén dolgoznak.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester. Egy nagyon komoly munka előtt állunk, mert ezzel a döntéssel gyakorlatilag megkaptuk a lehetőséget arra, hogy a beruházás elinduljon. Itt azért még 1,8 milliárdnyi TAO forrás összegyűjtését kell a sportegyesületeknek megtenni. Ezen az úton is már elindultunk.

A polgármester köszönetet mondott a szakosztályoknak a gyűjtésben való segítségért, valamint a cégvezetőknek, akik adóforintjukkal támogatják a sportcsarnok megújulását. A sajtótájékoztatón Földi László elmondta: reméli, a térségi fejlesztésekhez újabb kormányzati támogatást is sikerül elnyerni.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő, FIDESZ-KDNP. Mindenképpen azon vagyok, hogy a többi település is, akik komoly feladatot akarnak megoldani kapjanak ilyen rendkívüli kormányzati támogatást.

A Malomtószéli sportlétesítmény fejlesztéséhez a korábbi 400 millió mellé 44 millió forint kormányzati támogatást kap a város-jelentette be a képviselő.