A Budapest Honvédhoz igazoltak

1310

Klubot váltottak a Lőrincz testvérek. Az olimpikon birkózók a Budapest Honvédhoz igazoltak a Cegléd Vasutas Sportegyesülettől. Nagyon nehéz döntés volt, hónapokig őrlődtek mielőtt kimondták a távozásukat- nyilatkozta híradónknak Lőrincz Tamás. A sportoló azt is hozzátette: nem haraggal váltak el a CVSE-től, és továbbra is segítenek Ceglédnek mindenben, amiben lehetséges.

Döntött az olimpai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás és testvére, az Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes Lőrincz Viktor. A két birkózó a Ceglédi Vasutas Sportegyesülettől a Budapest Honvédhoz igazol. Lőrincz Tamás telefonon értük el. Azt mondta: nagyon nehéz döntés volt, hónapokig vívódtak, menjenek vagy maradjanak.

LŐRINCZ TAMÁS, olimpikon birkózó: Nem igazán gondoltuk, hogy mi valaha is el fogunk igazolni, jött egy jó ajánlat, egy jó lehetőség, de nem is emiatt választottuk, hanem egy olyan jó életpálya lehetőséget nyújtott nekünk a Honvéd ami hosszú távon kifizetődőbb.

Tamás hangsúlyozta: nem haraggal váltak el a CVSE-től, a ceglédi szakosztály ha fájó szívvel is megértette és elfogadta döntésüket.

LŐRINCZ TAMÁS, olimpikon birkózó:  Úgy váltunk el egymástól, hogy arra törekszünk, hogy a jó viszony megmaradjon és bármikor, bármire szükségük van, akkor mi állunk rendelkezésre. Akár egy toborzás, akár a birkózás népszerűsítése Cegléden vagy egy új, kihelyezett szakosztály létrehozásánál ott vagyunk és támogatjuk őket mint ceglédi lakosok, ceglédi versenyzők.

Tamás mesélt az elkövetkező időszakról is. Több nagy versenyük is lesz 2018-ban, az egyik, sőt a legfontosabb az októberi Birkózó Világbajnokság, amelynek Budapest ad otthont.

LŐRINCZ TAMÁS, olimpikon birkózó: Hazai közönség előtt szőnyegre lépni vagy esetleg dobogóra állni egy óriási dolog. Most ez az év fő versenye, az októberi VB és közben lesznek nemzetközi versenyek, Európa bajnokság, de a csúcsformánkat októberre próbáljuk kihegyezni.

Minden erejükkel azon lesznek, hogy dobogóra álljanak a VB-n, és dicsőséget szerezzenek nem csak az országnak, hanem Ceglédnek is-tette hozzá az olimpikon.