A ceglédi pedagógusok véleményére is kíváncsiak voltak

1063

Cegléden ülésezett a Nemzeti Pedagógus Kar Országos Elnöksége. A kétnapos rendezvény után az elnökség a Városházán tartott sajtótájékoztatón számolt be a szakmai fórum témáiról. A mostani időszak legfontosabb feladata, a hálózatépítés – mondta a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter.

A ceglédi pedagógusok véleményére is kíváncsi volt a Nemzeti Pedagógus Kar elnöksége – hangzott el a ma délutáni sajtótájékoztatón. A köztestület mostani, egyik legfontosabb feladata, hogy el tudja látni mindazokat a teendőket, amelyeket a jogszabályok rábíztak – mondta az elnök, Horváth Péter.

HORVÁTH PÉTER, elnök, Nemzeti Pedagógus Kar: ,,A mostani időszak legfontosabb feladata a hálózatépítés, szerte az országban szeretnénk megszólítani a pedagógusokat, mert nagyon sok olyan téma van még, amiről úgy gondoljuk,bár a kerekasztal tárgyalások elkezdődtek, de megnyugtatóan még nem zárultak le. Illetve nagyon sok olyan téma van, amelyek aktuálisan napvilágot látnak és bekerülnek valamiféleképpen a figyelembe.”

A véleményalkotáshoz pedig szükség van a Nemzeti Pedagógus Kar tagjainak az álláspontjára – fogalmazott az elnök.

HORVÁTH PÉTER, elnök, Nemzeti Pedagógus Kar: ,,Így aztán nagyon jó alkalom volt itt is találkozni a pedagógusokkal, hiszen ha csak kérdeznek, akkor is érzékelhető, hogy mi foglalkoztatja őket, milyen irányok azok, amelyeket képviselnünk kell nekünk is. Nagyon jó volt elmondani azt, hogy hogyan gondolkodunk bizonyos dolgokról, mi a véleményünk különböző problémákról.”

Az elmúlt két napban egyebek mellett volt szó a 9 osztályos iskola bevezetéséről, a Nemzeti Alaptantervről, az életpályamodellről, de beszéltek a pedagógusok leterheltségéről és a továbbképzésekről is. A sajtótájékoztatón részt vett még a Nemzeti Pedagógus Kar főtitkára, Szeleczki János és az elnökhelyettes, Iszák Tibor is.