A közgázosok is elbúcsúztak

1374

A magyar írásbelivel kezdődött ma az érettségi. A diákoknak egy Petőfi kötettel kapcsolatos interjút kellett elemezniük, de egy motivációs levél írása is szerepelt a feladatok között. A végzősök a hétvégén búcsúztak el iskolájuktól, szombaton a Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola tanulói is elballagtak.

Ünneplőbe öltözve, lufikkal és virágokkal a kezükben érkeztek az udvarra a Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola végzősei. Idén azok is elballagtak, akik öt évet jártak az intézménybe, mert az első év nyelvi előkészítő volt. A végzősöket az igazgató köszöntötte.

IMRÉNÉ LUKÁCSI ILDIKÓ, igazgató: Ünnep ez a mai nap, mégis meghatódottak vagyunk. Nehéz belegondolni, hogy az a 4 vagy öt év amit az iskola falai között töltöttetek hirtelen véget ér. Bár az egy éves szakmai képzés miatt valószínűleg jónéhányan itt lesztek velünk a következő tanévben is.

A végzősök közül jónéhányan kiváló eredményeket értek el tantárgyi versenyeken, a sportban és sokuk zsebében ott lapul már a nyelvvizsga is. De a diákok nem csak a tanulásból, a közösségi életből is kivették részüket.

IMRÉNÉ LUKÁCSI ILDIKÓ, igazgató: Szerencsére sok jó emléket hagytok nekünk, gólyanapokról, diáknapi fellépésekről, a sikeres, színvonalas diákdiri kampányról, a szalagavatóról, a különböző projektek végrehajtásáról, a könyvtárak éjszakájáról, a tavalyi kerti partiról.

A diákokra ma már életük első igazi nagy próbája, az érettségi várt. A magyar írásbeli után holnap matematikából kell számot adni tudásukról.