„A legszebb álmaink váltak valóra!”

1121

Csemő nyerte a jubileumi, Nemzeti vágtát. Petrik Tamás Vicces nevű lovával maga mögé utasította a füzéri, temerini, bajai és debreceni versenyzőt. „A díjátadáson figyelnem kellett arra, hogy mély levegőket vegyek és ne csorduljon ki a könnyem”-ezt mondta Petrik Tamás. De nem csak a büszke lovas, Csemő polgármestere is elérzékenyült. Lakos Roland úgy fogalmazott: beért a többéves, kitartó munka, a Nemzeti Vágta a legszebb álmaik szerint alakult.

Nagy reményekkel és rengeteg munkával a hátuk mögött vágott neki Csemő az idei Nemzeti Vágtának is. Tavaly épphogy lemaradtak a győzelemről, ezért minden eddiginél fontosabb volt hogy bizonyítsanak a Hősök terén. Csemő lovasa, Petrik Tamás kiválóan szerepelt az elő-és a középfutamban is. A döntőben-melyet a Magyar Televízió élőben közvetített- Füzér, Temerin, Debrecen és Baja lovasával küzdött az elsőségért. A A csemői lovasnak parádésan sikerült elkapnia a rajtot.

PETRIK TAMÁS: Éreztem, hogy meglehet, de biztos akkor voltam benne, amikor a célvonalon áthaladtam, és láttam, hogy fél lóhosszal lemaradt a vetélytársam. Az én lovam nagyon kitartó és ezt az egy tempót bírta végig.

A Vágta igazgatója szerint az elmúlt tíz év legizgalmasabb döntő futama volt a mostani.  A többi versenyző próbálta befogni Petrik Tamás Vicces nevű lovát, de nem sikerült. Csemő így rajt-cél győzelmet aratott. A lelátó valamennyi szetorában szurkoltak csemőiek. Szurkoltak majd együtt sírtak. A polgármester is elérzékenyült a győzelem pillanatában.

LAKOS ROLAND, polgármester: Nem szégyellem bevallani hogy elbőgtem magam a lelátó kellős közepén, már az utolsó kanyar előtt lehetett látni, hogy ez most meg lesz. Tavalyi balszerencséhez képest most meg fogjuk tudni nyerni. Óriási boldogság, mondanom sem kell, mert valami hasonlót fogalmaztunk meg évekkel ezelőtt, amikor elkezdtük a közös munkát. Izgultunk, elemeztük az elővágtákat, eredményeket listáztunk, és nagyon készültünk erre a hétvégére, ami a legszebb álmaink szerint alakult.

A csemői önkormányzat évek óta minden segítséget megadott Petrik Tamásnak. A tudatos, fegyelmezett munkának pedig meg is lett a gyümölcse. A 2017 leggyorsabb lovasa címet elnyert csemői versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Vicces hátára pedig győzelmi takarót terítettek.

PETRIK TAMÁS: Büszke vagyok Csemőre, mert mindig nagyon jól támogatnak. Polgármester úr, Lakos Roland minden versenyemen ott van, most is ott volt a lelátó közepén, láttam és az eredményhirdetés is nagyon szépen meg volt csinálva és figyelnem kellett arra, hogy mély levegőket vegyek és ne csorduljon ki a könnyem. 

A büszke lovas és a polgármester nem győzi fogadni a gratulációkat, az elkövetkező napokban rengeteg médiaszereplésük lesz. A polgármester elmondta: az ötmillió forintos pénzjutalom Petrik Tamást illeti, sőt az önkormányzat átvállalja a nyeremény adóvonzatát.