A Nádházi család nyert

1398

Ceglédiek nyerték a „Közlekedik a család”nevet viselő verseny megyei fordulóját. A Nádházi család minden feladatot kiválóan teljesített, így ők képviselhetik a megyét az országos döntőben. A hétvégi megmérettetésen a gyerekeknek és szülőknek együtt kellett bizonyítaniuk, hogy mi mindent tudnak a biztonságos közlekedésről. A tesztlap mellett kerékpáros és autós ügyességi pálya valamint elsősegélynyújtás is szerepelt a versenyszámok között.

A közlekedéssel kapcsolatos kifejezéseket, tárgyakat kellett elmutogatni, körülírni vagy lerajzolni. Az activity volt az egyik legnépszerűbb feladat a „közlekedik a család”elnevezésű verseny megyei fordulóján. A vetélkedő lényege, hogy a szülőknek és a gyerekeknek közösen kell bebizonyítaniuk mi mindent tudnak a biztonságos közlekedésről. A háromgyermekes Tábori család például gyakran biciklizik együtt, így ők nagyon várták a kerékpáros feladatot.

TÁBORI LÁSZLÓ: A gyerkőcök nagyobbak, tehát iskolába már elsőben mentünk biciklivel és már akkor előtte megbeszéltük, hogy milyen tábla, tehát ha tábla van az utca végén, meg kell állni, ezt már azért tudják.

A család középső gyereke, Gergő pattant nyeregbe, hogy teljesítse az akadálypályát.

TÁBORI GERGŐ. Az első részben szlalomozni kellett, a második részben pedig körbe kellett menni, szerintem jó volt.

Az országos verseny megyei fordulóját évek óta Cegléden tartják. Idén 12 család nevezett, köztük öt ceglédi. A gyerekeket és szüleiket a megyei főkapitány helyettes is köszöntött.

Dr. FEKETE CSABA, főkapitányhelyettes, PMRFK: Most már nem csak a gépkocsi, hanem a gyalogos és kerékpáros közlekedés is. Annak, hogy biztonságosan közlekedjünk, az oktatáson kívül talán a legfontosabb közege a család. A szülők hogyan nevelik gyermekeiket a biztonságos közlekedésre. De fordítva is igaz.

Hiszen a közös tanulás, a helyes közlekedés elsajátítása mindenkinek fontos-tette hozzá Fekete Csaba. A versenynek otthont adó Ceglédi Autóház Kft. vezetője pedig örömét fejezte ki, amiért évről évre itt rendezik a vetélkedőt.

MENTES NÁNDOR, ügyvezető, Ceglédi Autóház Kft. : Mi itt a szervízben nap mint nap találkozunk a közlekedés veszélyeivel és tényleg fontos dolog az, hogy erre felhívjuk a fiatalok és minden közlekedő figyelmét. Mert a legfontosabb az, hogy mindenki érjen haza épségben a nap végére.

A kilenc versenyszám között az ügyességi pályák és a tesztlapok mellett fontos szerep jutott az elsősegélynyújtási ismereteknek, de például azt is meg kellett mutatniuk a családoknak: egy defekt esetén hogyan tudnak szabályosan kereket cserélni. A versenyre az alpolgármester, Hegedűs Ágota ajándékkal érkezett.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Tudom, hogy ez egy nagyon kellemes nap lesz mindannyiuknak. A végére Cegléd város önkormányzata a ceglédi strandra két belépőt ajánlott fel. Remélem örömmel veszik és majd ellátogatnak a strandra hozzánk.

A megyei döntőn eredményhirdetésén két ceglédi család is dobogóra állhatott. Harmadik helyen végzett a Kovács-Molnár család, második lett a Seres család Monorról, a győztesnek járó jutalmat pedig a Nádházi család érdemelte ki, akik amellett hogy ők képviselhetik a megyét az országos döntőben, egy hosszú hétvégi pihenéssel is gazdagodtak.