A négy közé jutás a tét

1183

Az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk-ezt mondta a CEKK vezetőedzője a holnapi Európa Kupa visszavágója kapcsán. A ceglédi kosaras lányok csütörtökön este 6 órakor lépnek pályára Kassa csapata ellen. Rekordszámú szurkolóra számít a sportcsarnok. A ceglédi vezetőedző, Cziczás László kiváló szakmai munkáját erősíti, hogy a közelmúltban kinevezték ki az U20-as női válogatott szövetségi kapitányának.

Fantasztikus játékkal, gyönyörűen menetel a CEKK az Európa Kupában. Múlt héten a negyeddöntő első meccsére több mint 200 ceglédi szurkoló kísérte el a lányokat Kassára. Holnap pedig jön a visszavágó, este hat órakor lépnek pályára a lányok. A vezetőedző, Cziczás László a mai edzés előtt úgy fogalmazott: a csapat mentálisan és fizikálisan is tökéletesen felkészült.

CZICZÁS LÁSZLÓ: Ez már egy nagyon magas szint, amin a lányok játszanak. Jól sikerült a felkészülés, nem szeretnénk csalódást okozni. Annyit biztosan ígérhetek, hogy én is és a lányok is az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk.

Nagyon nagy erőt adnak a szurkolók-mondta Cziczás László. A sportcsarnok rekordszámú közönségre számít a holnapi meccsen. A vezetőedző úgy fogalmazott: a kassai vereség, a 15 pontos különbség behozható. A meccs végén remélhetőleg együtt örülhet a csapat a szurkolókkal. A vezetőedzőt a közelmúltban nevezték ki az U20-as női válogatott szövetségi kapitányának. Cziczás László azt mondta: fantasztikus lehetőség ez számára, vannak már konkrét elképzelései is a szakmai munkát, a csapatot illetően.

CZICZÁS LÁSZLÓ: Van egy elég erős 12-es mag és én szeretnék lehetőséget adni a megmutatkozásra azoknak is, akik eddig talán még nem tudták magukból kihozni a maxiumot, mutassák meg mire képesek, hogyan tudnának bekerülni a válogatottba.

Cziczás László ismeri az U20-as játékosokat, és összeállt a szakmai stáb is, vagyis egy gyümölcsöző munka veheti kezdetét. A nyári EB előtt egy hónapos felkészülést tartanak majd.