A rendszeres mozgás nem korfüggő!

1552

Teke, nordic walking, torna, tollaslabda-ez csak néhány mozgásforma, amelyen az Erdei iskolában vendégeskedő budapesti nyugdíjasok részt vesznek. A Fortuna Senior Szabadidő Sportegyesület tagjai egy hetet töltenek Cegléden. A nyugdíjasok minden nap a legkülönbözőbb sportolási lehetőségek közül választhatnak, de természetesen nem maradt el a városlátogatás sem.

A gerinctorna az egyik legnépszerűbb óra, vannak olyan nyugdíjasok akik reggel és délután is beállnak, hogy átmozgassák magukat. A Kőbányai Sportszövetség egyik társegyesülete, a Fortuna Senior Szabadidősport Egyesület mintegy 46 tagja vendégeskedik a héten a gyönyörű, természetközeli Erdei Iskolában. A reggelit követően elkezdődnek a sportprogramok. Lehet választani meridián torna vagy nordic walking közül. A mosolygós, vidám társaságnak pedig délután is marad ereje a mozgásra.

POTOS ILONA, Kőbányai Sportszövetség elnöke: Ebéd után átmegyünk mindig a gyógyfürdőbe, ahol a fürdőzés mellett két csoportban vizitorna órát kapunk a gyógyfürdőben. A fürdőzés után a vacsorát követően szintén sportfoglalkozások, ismét van egy nordic walking óránk, ahol akik még kezdők és nem ismerik ezt a gyaloglásos módszert, akik pedig már megtanulták, azok pedig örömmel adtak kedvet a többieknek, hogy tanulják meg, mert nagyon jó.

 A tábor valamennyi résztvevője sportoló volt fiatalabb korában, de nem álltak le a mozgással nyugdíjas éveikben sem. Kitartásuk, vitalitásuk példamutató. Azt mondják: a sport nem korfüggő.

KERPEN MIKLÓS: Azért jó, hogy az egészsége meglegyen, fiatalabbnak érezze magát, a munkát jobban tudja elvégezni. Ha nyugdíjba megy akkor meg azért szükséges, hogy a kondiciója megmaradjon. járjon többet úszni, természetjárás.

 Már akár napi fél óra gyaloglás, vagy úszás is elég ahhoz,hogy jobb legyen a közérzetünk-tette hozzá a 84 évesen is irigylésre méltóan fitt Kerpen Miklós. Az egykori súlyemelő elárulta: az egész hetes ceglédi programban nem csak a közös mozgást élvezte nagyon.

KERPEN MIKLÓS: Nagyon jól érezzük magunkat, pláne hogy megnézhettük Ceglédet, ami nem utolsó szempont. Nagyon szép volt a Kossuth Múzeum, nagyon jó volt a dobmúzeum.

A sporthét utolsó napja lesz a holnapi. A nyugdíjasok azt mondták: nagyon tetszik nekik az erdei iskola és Cegléd.

POTOS ILONA, Kőbányai Sportszövetség elnöke: Ebből szeretnénk hagyományt teremteni, és miután mindenki nyugdíjas és időnk szerencsére tudunk magunkkal végre foglalkozni, így bízom abban, hogy egy évben több helyre elmehetünk. Én azt hiszem, hogy miután ez a kezdő tábor és mindenki annyi pozitív élménnyel töltődött fel, vissza fogunk jönni.

A sporthéten természetgyógyász előadást is hallhattak a nyugdíjasok,sőt ügyességi váltóversenyt is rendeztek.