A sportolókat ünnepelték

1534

A legjobb felnőtt és utánpótlás versenyzőket, az év edzőjét és csapatát is köszöntötték a hétvégi Sportgálán. Díjat kapott egyebek között Hegedűs Laci, Bíró Tamás, Ócsai Máté, Lőrincz Viktor és a női kosárlabda csapat is. Cegléd Város Spotjáért elismerést vehetett át Bíró Norbert és Zakar László, de több különdíjat is átadtak. Színpadra szólították az internetes szavazáson a legnépszerűbb sportolónak választott 11 éves motorversenyzőt, Vincze Hannát is.

Idén is együtt ünnepeltek olimpikonok, sportvezetők, támogatók és persze a versenyzők, szurkolók. A város egyik legnívósabb társasági eseménye, a sportgála mintegy háromszáz fős közönségét a polgármester köszöntötte. Takáts László azt mondta: az egész várost büszkeséggel tölti el, hogy ilyen sikeres, sokszínű Cegléd sportélete.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Az olimpikonjainknak, a kosaras lányainknak és a más sportágakban teljesítő sportolóinknak hála az egész világ és az öreg kontinens távoli pontjain is megismerhették Cegléd nevét. Nekem, mint a város polgármesterének a versenyek kapcsán ez is nagyon fontos.

Az önkormányzat, a város nem csak a sikerekből, a szurkolásból veszi ki a részét, lehetőségeihez képest minden anyagi segítséget is megad a ceglédi sportolóknak-tette hozzá a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: A mai találkozásunk remek alkalom arra is, hogy megerősítsem önöknek: nincsenek egyedül. Sokat jelent számunkra hogy a városunk sportolói sikeresek és tudniuk kell, hogy mindig számíthatnak Cegléd támogatására. Szurkolunk és segítünk abban, hogy könnyebben teljesítsék az utat, amelyen járnak és az „i”-re fel is tudják tenni a pontot.

A díjátadáson színpadra szólították a tavalyi év legeredményesebb sportolóit, sportvezetőit. Jó tanuló, jó sportoló díjat vehetett át Keszthelyi Luca,atléta. valamint Ócsai Máté, asztaliteniszező. Az év legjobb utánpótlás sportolója lett Őzbas Szofi, cselgáncsozó és Árvai Péter, ugyancsak cselgáncs versenyző. Az év felnőtt sportolója elismerést Lőrincz Viktor, birkózó és Medgyessy Dóra, kosárlabdázó vehette át. Az év edzője Cziczás László, a CEKK vezetőedzője lett. Az év csapata díjat a CEKK NB I-es női kosárlabda csapat érdemelte ki. Idén ketten kapták meg az önkormányzat által alapított Cegléd Város Sportjáért díjat: Bíró Norbert, paralimpikon judos-edző, valamint Zakar László, az asztalitenisz szakosztály elnöke. Speciális sportoló kategóriában kapott elismerést Velkey-Guth Ádám. Különdíjat kapott Hegedűs Laci, triálbajnok, és a CVSE Cselgáncs Szakosztálya. Színpadra állhatott Vincze Hanna, motorversenyző is, aki a legtöbb szavazatot kapta a cegledisport.hu oldalon tartott netes szavazáson. Cegléd Város Szabadidősportjáért elismerésben részesült a Ceglédi dühöngő bajnokság szervező csapata. 33 évnyi munkájáért kapott elismerést Békési Lajos, a sportcsarnok műszaki vezetője, megalakulásának 25. évfordulója kapcsán díjat kapott a városi sporttörténeti gyűjtemény, és a 20. fennállását ünneplő Ceglédi Kosárlabda Egyesület. A bál idén is hajnalig tartó mulatsággal zárult.