A várost népszerűsítik

1076

Cegléd is indul a Nemzeti Regattán, azaz az ország településeinek rendezett amatőr vitorlásversenyen. A két napos esemény házigazdája Siófok lesz, ahol az induló 38 város bemutathatja értékeit, népszerűsítheti rendezvényeit. Tegnap sorsolták ki, melyik város melyik futamban és hajóval indul. Cegléd csapata Siófok, Baja, Győr, Komárom és Veszprém hajósaival versenyez majd. A ceglédi csapatban sportolóink képviselik várost, hajóra szállnak egyebek között az Ungvári testvérek, a kosaras lányok közül néhányan és Szellő Imre is.

A Dunán, hajóút keretében mutatták be a sajtó képviselőinek a június 10-11-én rendezendő Nemzeti Regattát. Az amatőr vitorlásversenyt második alkalommal hirdették meg, amelyre az előző évhez képest jóval több település nevezett.

KOLLÁR JÓZSEF, vezérigazgató, Balatoni Hajózási Zrt.: Ez egy olyan amatőr vitorlásverseny, amely a települések részéről különösebb vitorlás tudás nem szükségeltetik, hiszen a hajókat illetve a kormányost a szervezők biztosítják. One disegn hajókkal megy minden csapat, tehát itt egyenlő pályák, egyenlő esélyek lesznek.

A vitorlásversenyre 38 település nevezett, közöttük van Cegléd. A nívós esemény országos hírverést kap, ezért nagyon jó lehetőség marketing szempontjából, hiszen a verseny ideje alatt minden város külön standot, bemutatkozási lehetőséget kap.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Megmutassuk értékeinket, elhozzuk a Patkós Irma Művészeti Iskolát, aki tánccal, zenés produkcióval bemutatkoznak. Szeretnénk a város ételét, a laskát is a résztvevőknek népszerűsíteni és természetesen reklámozni a mi rendezvényeinket az ott lévőknek. A laskafesztivált, a Kossuth napokat.

A Nemzeti Regatta sajtótájékoztatóján kisorsolták melyik város melyik futamban és hajóval indul majd. Cegléd csapata Veszprém, Komárom, Baja, Siófok és Győr hajósaival küzd majd az elődöntőbe jutásért.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Természetesen nem a győzelem fontos, hanem a részvétel, de mindent meg fogunk tenni hogy legalább a vasárnapi döntőbe bekerüljünk.

A verseny házigazdája Siófok lesz, a ceglédi csapatban pedig sportoló büszkeségeink kapnak helyet, hajóra száll egyebek között Szellő Imre, az Ungvári testvérek, a kosaras lányok és a kézilabdás fiúk közül néhányan valamint Lázár Anita, testépítő bajnokunk is.