Advent első hétvégéje

1154

Meggyújtották a város adventi koszorúján az első gyertyát a hétvégén. Megkezdődött a karácsonyra való felkészülés négy hétig tartó időszaka. A gyertyát meggyújtó ceglédi baptista gyülekezet vezetője úgy fogalmazott: jó lenne ha nem csak karácsonykor figyelnénk egymásra, a törődés és szeretet egész évben jelen lenne. A hagyományokhoz híven felkapcsolták az ünnepi díszkivilágítást is. Idén a Katolikus templom előtti tér is karácsonyi hangulatba öltözött.

 A hideg időjárás ellenére is sokan gyűltek össze a Szabadság téren, hogy részesei legyenek a gyertyagyújtásnak. A karácsonyvárás négy hétig tartó időszak alatt minden hétvégén más-más egyházi felekezet gyújtja meg a gyertyát a város adventi koszorúján. Elsőként a ceglédi baptista gyülekezet. Vezetőjük, Szilágyi Sándor köszöntőjében felidézte a néhány hete Cegléden is pusztító szélvihart. Mint mondta: a bajban kiderült, hogy mekkora ereje van az odafigyelésnek, a törődésnek.

SZILÁGYI SÁNDOR, gyülekezeti vezető: Amikor elvonult a vihar, segítő kezek jelentek meg. Nem beszélő szomszédok segítették egymást, régen látott rokonok, ismerősök, unokák jöttek, segítettek elhárítani a kárt, van remény.

Van remény, hogy mi emberek igenis jók vagyunk, tudunk szeretni, figyelni a másikra-mondta Szilágyi Sándor. Karácsony közeledtével fény költözik a szívekbe is-erről már a Sinkovicz Sándor, baptista lelkipásztor beszélt.

SINKOVICZ SÁNDOR, baptista lelkipásztor: Valami olyan világosság lesz ez, ami be fogja ragyogni az egész világot. Nem csak úgy lesz talán, mint ahogy itt most meggyújtottuk ezt a gyertyát, és eggyel több fény van itt, hanem valami amiről mindenki, aki fogja tudni hogy ez a valaki, aki egyszer innen a Földről elment a Mennybe.

A gyülekezet tagjai énekelve érkeztek a város adventi koszorújához, és meggyújtották rajta az első gyertyát. Ezen a hétvégén a Református Egyház készül műsorral.