Adventre készülve

1231

Idén nagyobb lesz a jégpálya a Szabadság téren, mint évekkel ezelőtt, 75 négyzetméterrel növelték a területet. Ha a szakemberek az ütemterv szerint tudnak haladni a munkákkal, december 2-án már lehet csúszkálni. Az advent kezdetére az egész belváros ünneplőbe öltözik. Idén több új, 3D-s díszelemet is kihelyeznek, és a Katolikus templom homlokzata is fényben fog pompázni.

A járókelők már láthatják néhány napja, hogy kijelölték a jégpálya területét a Szabadság téren. A korcsolyázás szerelmesei idén nagyon területen tudnak majd csúszkálni mint évekkel ezelőtt.

VÁNYI ZSOLT ügyvezető, Sportcsarnok Kft.: 75 négyzetméterrel növeltük meg a jégfelületet, remélem, hogy ez mindenki örömére fog szolgálni. Az alakja is változik, az oválisból visszaállunk az eredeti téglatestű pályára.

Az időjárás ugyan befolyásolhatja, hogyan tudnak haladni az építési munkákkal, de ha minden a terv szerint halad, advent kezdetére megnyílik a jégpálya-mondta Ványi Zsolt.

VÁNYI ZSOLT, ügyvezető, Sportcsarnok Kft.: Ez a terv, december 2-án nyitunk, előtte lévő két hétben már szeretnénk úgy állni, hogy az időjárás ne nagyon befolyásolja ezt a tervezett nyitási időpontot, tehát szeretnénk körülbelül két héttel előtte a fagyasztásig eljutni.

A pálya mellett természetesen idén is lesz értékmegőrző és korcsolyát is lehet majd bérelni. Méghozzá újakat.

VÁNYI ZSOLT, ügyvezető, Sportcsarnok Kft.: Veszünk új korcsolyákat, hiszen leamortizálódtak már a meglévő korcsolyáink. Annyit sajnos, illetve nem sajnos nem kell venni, hiszen mondhatjuk azt, hogy megszerették a ceglédiek a jégpályát, a korcsolyázást, így nagyon sokan vásároltak.

Advent kezdetére nem csak a jégpálya nyílik meg, az egész belváros ünnepi díszbe ötözik. Idén több új 3D-s elem is lesz, például a Szentháromság szobor körüli területen, melyek közül a legszembetűnőbb a középen elhelyezkedő spirális 3,5 m magas dísz és az új kandelábereken megjelent motívumok. További újítás lesz, hogy a Katolikus templom homlokzata is fényben fog pompázni-tájékoztatta híradónkat a Várvag Kft. Tavaly a Sportuszoda bejáratánál a Széchenyi út felőli 5 méteres világító elemekből idén szeretnének az Evangélikus templom és a Kereskedelmi iskola elé is kihelyezni. Az életnagyságú fa alakú díszek is kikerülnek és a főutcák mentén lévő kandeláberekre is felszerelik az ünnepi díszeket.