Amerikából jöttem-képes élménybeszámoló a Gimnáziumban

2355

Az amerikai szokásokkal, életszemlélettel, a nyugati kultúrával ismerkedhetett a Kossuth Lajos Gimnázium egyik tanulója. Szilágyi Fruzsina csereprogram keretében kapott lehetőséget arra, hogy egy évet a tengerentúlon töltsön.  Ma délután diáktársainak, pedagógusainak tartott beszámolót tapasztalatairól, élményeiről.

Képes élménybeszámolóval kedveskedett Szilágyi Fruzsina ma délután az elmúlt egy évéről diáktársainak, pedagógusainak. A Gimnázium 11.osztályos tanulója egy nemzetközi cserediák programra jelentkezett, majd nyert lehetőséget arra, hogy Amerikában töltsön egy esztendőt. Fruzsina egy texasi család vendégszeretetét élvezhette. Fantasztikusan teltek a kint töltött hónapok-mondta a fiatal lány.

SZILÁGYI FRUZSINA: Természetesen iskolába is kellett járnom, mint minden normális diák, de emellett sikerült barátokat szereznem, rengeteg sportot kipróbálhattam, rengeteg államba utazhattam és nagyon jó volt.

A fotókon jól látszik, milyen szép helyeken járt Fruzsina és milyen jó hangulatban teltek az államok közötti utazások.

SZILÁGYI FRUZSINA: Texas mellett elmentünk Washington D.C-be, ott karácsonyoztam, és év végén volt egy túra a nyugati parton és végigmentünk a tengerparton, a nevezetes városokon, például San Diegoban, San Franciscoban, Las Vegasban, és Los Angelesben, úgyhogy sikerült majdnem mindent bejárni.

A csodálatos tájak, városok felfedezése mellett persze Fruzsinának arra is kiváló volt az Amerikában töltött idő, hogy tökéletesítse nyelvtudását. Sok barátot szerzett, emellett bepillantást nyerhetett a gasztronómiába, a nyugati világ kultúrájába, a sportéletbe és persze az emberek mentalitásába is.

SZILÁGYI FRUZSINA: Mostmár máshogy látom a dolgokat, mint eddig. Sikerült megismernem különböző embereket és rájöttem, hogy nem csak az a gondolkozásmód van, ami itt van, és ezért már megérte.

Fruzsina azt tervezi, hogy a nyáron újra eltölt néhány hetet Texasban, sőt a továbbtanulását is Amerika egyik egyetemén tervezi.