Arany Napok Nagykőrösön

1207

Színes programok, kézműves standok és koncertek is várták az Arany Napokra kilátogatókat. A rendezvény alapvető célja Arany János szellemiségének, kultuszának éltetése, ezzel együtt pedig egy kikapcsolódást nyújtó kulturális fesztivál.

Korhű ruhákban vonult végig a tömeg Nagykőrösön Arany János tiszteletére az Arany úton. A felvonulók útközben többször megálltak és fúvószenekari bemutatót tartottak a lakosságnak. A séta a Városháza előtt ért véget, itt néptáncosok műsorát láthatta a közönség, utána pedig lóháton megérkeztek a király küldöttjei, akik magukkal hozták a város alapító okiratának másolatát. A Városháza ajtaján a polgármester Czira Szabolcs lépett ki, aki ugyancsak korhű ruhában átvette az alapító okirat másolatát. Így emlékezett Nagykőrös a 650 éves várossá válására. Az Arany Napok keretein belül zajlott a Polgárrá fogadás is. Az egy év alatti gyerekeket és szüleiket ajándékozzák meg ilyenkor. Az anyukák és apukák fogadalmat tettek, és minden kisgyermek gondviselője 10.000 Ft-os ajándékutalványt, díszes, a gyermek adataival gravírozott fotótartót és 1 szponzori ajándékcsomagot vehetett át a jelenlévő települési képviselőktől.

DR. CZIRA SZABOLCS, polgármester, Nagykőrös: ,,Azért is fontos ez a 2018-as év, hiszen a kormány is ezt az évet a családosok évévé nyilvánította és ez a rengeteg családsegítő intézkedés, ami évről évre érkezik, mind adóban mind kedvezményben meghozta a gyümölcsét, úgyhogy Nagykőrösön betelt a bölcsőde, jövő januártól indítunk egy újabb csoportot.”

A polgárrá fogadás a térségben, sőt az országban is egyedülálló. Az Arany Napokon egyébként sok színes program és koncertek is várták a kilátogatókat.