Autóbuszvezető képzés indul

1662

Ingyenes autóbuszvezető tanfolyamot hirdetett a Ceglédi Szakképzési Centrum. Nagyon kevés a buszsofőr és a teherautó vezető az egész országban, a munkaerő hiányt térítésmentes felnőttoktatással segíti a kormány. A februárban induló, fél éves képzésre várják a jelentkezőket.

Kevés a buszsofőr és a teherautó vezető is az országban, a Ceglédi Szakképzési centrumhoz is szinte naponta érkezik igény a munkáltatók részéről.

BUNCSÁK GÁBOR, igazgató, Ceglédi Szakképzési Centrum: Nagyon sok a megkeresés, a szállítmányozási cégek, az utazásszervező cégek folyamatosan keresnek minket és mondják hogy kell,kell, kell és minden keretszámot használjuk fel, hogy képezzük a sofőröket és ezt mi meg is tesszük nagyon szívesen.

A Ceglédi Szakképzési Centrum két évvel ezelőtt az országban elsők között indított teherautó és autóbuszvezető képzés. Legközelebb februárban kezdődik felnőttoktatás, amelyre még várják a jelentkezőket.

BUNCSÁK GÁBOR, igazgató, Ceglédi Szakképzési Centrum: Két szakképesítésről is beszélünk egyszerre, az egyik az autóbusz vezető, a másik pedig a tehergépkocsi vezető. Hiszen ez úgy épül egymásra, hogy a tehergépkocsival kezdenek, megkapják a C típusú jogosítványt majd amikor a C típusú jogosítvány birtokába kerülnek akkor beiratkozhatnak autóbuszvezetőnek is. Az hogy most februárban az autóbusz vezetőt hirdetjük annak egyszerű oka van, keretszámunk már csak erre van, és a tehergépkocsival már a keretszámot kimerítettük korábban is.

A februárban induló, esti rendszerű autóbuszvezető képzés ingyenes. Érdemes minél előbb jelentkezni, mert a 24 fős keretszám hamar betelhet-mondta Buncsák Gábor.

BUNCSÁK GÁBOR, igazgató, Ceglédi Szakképzési Centrum: Hat hónapos, egy féléves képzésről beszélünk ami OKJ-s vizsgával zárul tehát ad egy kék bizonyítványt és mellett kapnak egy jogosítványt, attól függően, hogy tehergépkocsi vagy autóbusz vezető képzésre jártak és emellett a GKI kártyát is megkapják.

Az autóbusz vezető képzésre a jelentkezés feltétele 18 évnél idősebb életkor, valamilyen OKJ-s képesítés és C típusú jogosítvány. A részleteket a www.ceglediszc.hu oldalon találhatják meg az érdeklődök.