Az időseket köszöntötték

1216

Idén is zenés műsorral kedveskedett Cegléd a város nyugdíjasainak az Idősek Világnapján. Megbecsülés és tisztelet kell hogy övezze az idősebb generációt, hiszen olyan bölcsesség és tudás birtokában vannak, ami nélkülözhetetlen-mondta köszöntőjében a polgármester.

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjává. Ilyenkor szinte minden országban és településen ünnepséget tartanak a 60 év felettieknek. Cegléden is régi hagyomány már, hogy a város köszönti nyugdíjas polgárait. Takáts László idei beszédében úgy fogalmazott: tisztelet és megbecsülés illeti az időseket, nem csak most, az év másik 364 napján is.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Jóleső érzés önökkel most újra találkozni. Ugyanolyan jóleső, mint a város utcáin, a postán, boltokban vagy a piacon futunk össze. Szerencsére sokukkal találkozom én is személyesen, és örömmel látom, hogy aktívan élik az életüket.

Egyetlen család, egyetlen társadalom sem lehet sikeres az idősebb generáció tapasztalata, bölcsessége nélkül- folytatta a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Az kívánom önöknek, hogy teljen tiszteletben az év minden napja, hogy amikor városunk utcáján, postáján, boltjaiban összefutnak a képzeletbeli kisfiúval, azt érezzék, tisztelettel önöknek köszön és nem csak a külvilágnak hangoskodik.

Az ünnepségen a Toldy Kórház I.Psyhiátriai osztályának főorvosa is köszöntőt mondott. Baranyi Klára az időskori betegségekről beszélt és persze arról is, hogy az évek múlása nem csak nehézségekkel jár.

BARANYI KLÁRA, főorvos, Psyhiátriai Osztály, Toldy Ferenc Kórház: Az öregedő ember jobban gazdálkodik az idejével, és az erejével. Módszeresebbé, pontosabbá, megbízhatóbbá válik. Elővigyázatosabb, türelmesebb, ízlése kifinomultabb lehet. Érzelmei, indulatai kevésbé sodorják el mint a fiatalokat.

Az ünnepségen a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola 2.a osztályos tanulóinak műsora szórakoztatta a közönséget és fellépett Fekete Tímea, valamint Ozsgyáni Mihály. A két ceglédi színész jól ismert dalokat énekelt. Az ünnepség végén a  város képviselői édességgel ajándékozták meg az időseket.