Az iskolaigazgatókat köszöntötték

901

Ünnepi ebéd keretében köszöntötte a ceglédi tankerület a leköszönő iskolaigazgatókat, valamint az újonnan választott illetve újraválasztott vezetőket. A ceglédi tankerületben idén öt intézmény kezdi új igazgatóval a tanévet.  Fodor Gábor a ceglédi tankerület igazgatója úgy fogalmazott: szeretné, ha hagyomány lenne, hogy méltóképpen köszöntsék az iskolaigazgatókat minden tanév elején.

A ceglédi tankerület életében újdonságszámba menő és mindenképpen hagyományteremtő a mai ünnepség-mondta az iskolaigazgatókat köszöntve Fodor Gábor. A ceglédi tankerület vezetője úgy fogalmazott: szeretné ha méltósága lenne a tanévkezdésnek, megköszönve az iskolaigazgatók munkáját.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ: Én azt szeretném, ha a tankerületi munkának, a vezetői munkának lenne méltósága azon túl is ami eddig megvolt. Üljünk le az ünnepi asztal köré. Köszöntsük azokat, akiktől most elköszönünk, köszöntsük azokat, akik igazgatóként újból vagy újként elindulnak a kinevezésük útján és köszöntsük a többieket is, akik a napi rutin után ismét elkezdünk egy új tanévet.

A ceglédi tankerületben idén öt intézmény élén történik változás. Az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola leköszönő vezetője Simon Gáborné, őt Dévainé Kazinczy Sára váltja az igazgatói székben. A Csemői Ladányi Mihály Általános Iskola igazgatója, Oszlánczi Ferenc nyugdíjba vonult, az iskolát mostantól a korábbi helyettes, Arató Istvánné vezeti. A Sülysápi Szent István Általános Iskolában a leköszönő Kecser György után Hegedűs József vezeti tovább az intézményt. A nagykőrösi Dalmady EGYMI-t Bobál Róbertné után Vízi Viktória igazgatja mostantól, A tápiószentmártoni Földváry Miklós Alapfokú Művészeti Iskolában pedig Terék Józsefet Kollárné Vergyák Éva váltja. A tankerület vezetője valamennyi leköszönő és új igazgatónak ajándékkal kedveskedett. Fodor Gábor ugyancsak köszöntötte az újonnan megválasztott vezetőket: a nyársapáti iskola vezetőjét, Tóth Tibort, a jászkarajenői iskola igazgatóját, Antalné Petrovics Erikát, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola vezetőjét, Polgár-Szabó Zoltánnét, a Losontzi Iskola igazgatóját, Farkas Editet, a  Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóját, Gulyás Zoltánt valamint a kókai, a törteli, a tápiószecsői általános iskola valamint a nagykőrösi zeneiskola régi-új vezetőjét.

Fodor Gábor ünnepi köszöntőjében elmondta: a Klebelsberg Központ vezetője kiválónak értékelte a ceglédi tankerület munkáját.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ: Ha az iskolában jó munka folyik, akkor a tankerületnek könnyű dolga van. Ha az iskolában jó a hangulat és az iskolában jó a közösség, az iskolában van innováció van kreativitás, és van elszánás a jó munkára, akkor a tankerületnek más dolga nincs  mint odaadja mellé a pénzt és támogatja ezt a folyamatot. A másik, akiknek köszönet jár, a tankerületi munkatársak, akik nélkül én nem tudtam volna határidőre és pontosan teljesíteni a feladataimat, nem tudtam volna jogszerűen és szabályszerűen elvégezni a munkát.

Az ünnepi ebéden a csemői iskola leköszönő igazgatója, Oszlánczi Ferenc is szólt pedagógustársaihoz. Az igazgatók koccintottak az új tanév kezdetére.