Azonnal elbocsátották a zaklatót

1288

Szexuális tartalmú üzeneteket küldött gyerek- és fiatalkorú fiúknak egy 22 éves ceglédi férfi. Nem tudni pontosan mikor kezdte a zaklatást, és azt sem hogy hány fiút keresett meg. Általában úgy kezdeményezte az ismerkedést, hogy az egyik helyi rádió számára szeretne interjút készíteni. A zaklató férfiről azóta kiderült, hogy a Mária Rádió egyik munkatársa volt.  Az ügy kirobbanását követően azonnal elbocsátották.

Tegnap robbant a hír az egyik ceglédi online média felület cikke alapján, hogy a 22 éves I.Máté több gyermek-és fiatalkorú fiút is szexuálisan zaklatott. Az írásban egy édesapa mesélte el a történet. Mint olvasható: fiát azzal kereste meg a férfi, hogy interjút készítsen vele az egyik rádió számára. Röviddel ezután pedig szexuális, perverz tartalmú üzenetekkel bombázta. Az biztos, hogy több hasonló eset is történt, azt viszont most még nem tudni pontosan hány fiút és mióta zaklatott.

Tegnap óta kiderült, hogy I.Máté a Mária Rádió ceglédi stúdiójának munkatársa volt. 3 éve dolgozott itt, kollégái semmi különöset nem vettek észre a viselkedésében.

SZELÉNYI PÉTER, koordinátor, Mária Rádió Cegléd: Elsősorban műszaki területet bíztunk rá, különböző technikai feladatokat. Emellett próbálkozott műsorvezetéssel is, voltak már önálló műsorai is. Emberként kedves és barátságos munkatársunk volt, senki nem érzékelt semmi furcsaságot vele kapcsolatban.

Az ügy kirobbanása után a Mária Rádió ceglédi stúdiója azonnal megszüntette a férfi munkaviszonyát.

SZELÉNYI PÉTER, koordinátor, Mária Rádió Cegléd: A Mária Rádió abban a pillanatban amikor megtudtuk, vagy információnk lett arról, hogy olyan képeket jelentet meg az interneten illetve olyan képeket küld el amely nem felel meg a Rádió gondolati világának, illetve a Rádió eszmeiségének. akkor ebben a pillanatban arra kértük, hogy többet ne jelenjen meg a Rádió, elvettük a kulcsát, hozzáférését megszüntettük.

Egyértelmű hogy nem kívánnak tovább dolgozni ilyen emberrel-tette hozzá Szelényi Péter, majd úgy fogalmazott: volt munkatársuknak mindenképpen segítség kell.

SZELÉNYI PÉTER, koordinátor, Mária Rádió Cegléd: Valószínűleg ő egy beteg lélek, aki segítségre szorul. Én bízom benne, hogy meg fogják találni azt a lehetőséget, ahol ő meg tud gyógyulni, remélhetőleg.

A Mária Rádió elnöke, dr. Szabó Tamás holnapra ígért írásos állásfoglalást az ügyben.