Beázik, muszáj felújítani

1199

Az ügyészség tetőszerkezetének felújítására nyert forrást a város. A sikeres pályázatnak köszönhetően több mint 1,4 millió forint értékű kerámiacserepet kap a felújításhoz Cegléd. A Kossuth téri épület tetőszerkezete már nagyon rossz állapotban van,több helyen beázik, ezért mindenképpen szükséges a beruházás. A munkálatokat a tervek szerint július közepén kezdik.

Tovább szépül a belváros. Ezúttal pályázati forrásból. A Várvag Kft. pályázott, amelyet a Városfejlesztési Kft. készített el. A sikeres elbírálásnak köszönhetően az ügyészség által használt épület tetőszerkezete újulhat meg.

SZEBENI DÁVID, ügyvezető, Városfejlesztési Kft.: Ez a pályázat az úgynevezett várépítő pályázat. Minden évben van ilyen, ahol például műemléki épületek felújítására lehet pályázni. Nem pénzt kapnak a pályázók, akik nyernek, hanem építőanyagot. Jelen esetben Creaton kerámiacserepeket sikerült mintegy 1 millió 400 ezer forint értékben megnyerni.

A Kossuth téri épület tetőszerkezete nagyon rossz állapotban van, több helyen is beázik, mindenképpen szükséges a felújítás-erről már a Várvag Kft. ügyvezetője beszélt. Mótyán Krisztián elmondta: a katolikus bazársorhoz hasonló munkák várnak az ügyészség tetőszerkezetére is.

MÓTYÁN KRISZTIÁN, ügyvezető, Várvag Kft.: Itt is teljes héjazatcseréről beszélünk, hozzáértve a bádogos szerkezetek cseréjét. Lekerülnek a cserepek, lekerülnek a tetőlécek. elvégezzük a szükséges faanyag védelmet, a felület tetővédelmet fog kapni új lécezéssel és új cserepezéssel.

A felújítás az ügyészség mellett a volt Raiffeisen bank által bérelt, jelenleg az okmányiroda által használt épület tetőszerkezetét is érinti, összesen 1300 m2-nyi felületről van szó-mondta Mótyán Krisztián.

MÓTYÁN KRISZTIÁN: Ha a műemlékvédelemtől megkapjuk az engedélyt, akkor július közepén el tudjuk indítani ezt a munkát legkésőbb Ennek 2-2,5 hónapos átfutási ideje várható.

A felújítás alatt a gyalogosforgalomban változásra kell számítani, az épület alatti üzlet, étterem és az okmányirodába való bejutást viszont biztosítják. A város egyébként a Nemzeti Kulturális Alap Örökségvédelmi Kollégiumához is beadott pályázatot intézmény felújtásra.