Borrendi évzáró

858

Eredményes és aktív évet zárt a Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend – derült ki azon az évzáró vacsorán, amelyre a borlovagokat várták. Ezen az esten az idei év eredményeit nem csupán értékelni, de kóstolni is tudták, hisz a rend bortermelői újboraikat is bemutatták.

Ezek azok az alkalmak, amikor a borrend tagjai találkoznak. Értékelik az elmúlt esztendőt és megbeszélik a következő időszak teendőit.

KISS ATTILA, nagymester, Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend: ,,Meg kellett küzdeni a természettel, hiszen volt fagy, volt jég, nagyon nehéz növényvédelmi körülmények voltak, de a térségünket szerencsére a nagy vészek elkerülték. A bor minősége az kárpótolt minket azért a sok munkáért, amit el kellett végezni. Aki gondosan művelte a szőlőjét és még szerencséje is volt mellette, hogy a jég nem verte el, nagyon szép szőlőket tudott leszüretelni.”

A borvacsorán közel 23 bort kóstolhattak meg a vendégek.

KISS ATTILA, nagymester, Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend: ,,Én már kóstoltam az újborok egy részét és állítottam, hogy egészen szép borok születtek. Éppen december 6-án szokásos, már Miklós napi újbor kóstoló versenyen, ahol csak rozék érkeznek és a legnagyobb számú, hiszen 180 pincészet küldte a borait. A térségünk is úgy gondolom, hogy kiemelkedően szépen szerepelt.”

Az országos rozé borversenyen ezüstérmet nyert a Molnár Családi Borászat Kékrankos Rozéja, a Tápió-Vin Kft. Kékfrankos Rozéja, valamint a Kökény és fia Családi Borászat Fischer Parti Rozéja. Továbbá aranyérmes lett a Kökény és Fia Családi Borászat Kétmotoros Rozéja. Idén egyébként már a 19. alkalommal ülhettek össze a borlovagok. A vendégeket Klément György hegybíró is köszöntötte.

KLÉMENT GYÖRGY, hegybíró: ,,Három palackkal van nagyon sok fajtából és három palackot szétosztani 80 ember között az azért művészet lesz. De bízzunk benne, hogy mindenki fog belőle kapni egy kortyot. Attila mondta, hogy 19 évesek vagyunk, tehát ez a 19. borkóstolónk is, amit eddig jómagam vezényeltem mindeddig le.”

A mostani évzáró vacsorán a borrendi tagok hozzátartozóit kedvezményesen avatták fel. Nagy öröm ez, hiszen így egyre több taggal büszkélkedhet a borrend – mondta Kiss Attila.