Ceglédi vállalkozók ajándéka

489

Távcsövet kapott a Bedei Polgárőrség. A mintegy 180 ezer forint értékű készülékre a helyi vállalkozók adták össze a pénzt. A távcső azért is hasznos, mert annak segítségével hatékonyabban, gyorsabban tudják a külterületeket ellenőrizni a polgárőrök. Vagyis könnyebben észre tudják venni például a fatolvajokat, illegális szemétlerakókat.

Ezt a távcsövet kapta a napokban a Bedei Polgárőrség. Az elnök büszkén mutatta a készüléket, és mondott köszönetet érte a helyi vállalkozóknak.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Bedei Polgárőrség: Ceglédi vállalkozók és vállalatok adták ezt össze. 185 ezer forint értékű a távcső. A végén nem is kellett semmit hozzátennünk, a vállalkozók úgy a zsebbe nyúltak és támogattak bennünket.

A távcső nagyon nagy segítség lesz a mindennapokban-mondta Gigor István.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Bedei Polgárőrség. Nagyon nagy területünk van. Rengeteg a szántóföld, erdők, mezők, gyümölcsösök. Ne kelljen mindig a polgárőr társaknak, úgyis szűkös az a 4-5 óra, amit szolgálatban vagyunk. Ezzel nem kell kiszállni az autóból. A sofőr vezet, a másik tudja nézni esetleg hogy lát-e valami illegális behatolót vagy migránst és akkor tudja értesíteni a megfelelő hatóságot.

A bedei polgárőrség tavaly kiemelkedően eredményes évet zárt és már most látható, hogy idén sem lesz ez másképpen. 2016-ban 11 ezer kilométert tettek meg a polgárőrök, mintegy 5700 órát töltöttek szolgálatban. Nőtt a polgárőrséghez tartozó terület nagysága de ugyanakkor a taglétszám is emelkedett. Az elnök ezúton is köszönetet mond az idei munkáért valamennyi polgárőr társának. 2017 különösen szépen zárult a szervezet életében, hiszen néhány hete a polgárőrség tagjai közül többen is is megyei elismerést vehettek át a közelmúltban. Gigor István, a szervezet elnöke a polgárőr érdemkereszt aranyfokozatát vehette át, Vígh Tibor bronz fokozatot kapott, Zanathy Anett munkáját arany plakettel jutalmazták.