Családi délelőtt a Gyermekkönyvtárban

1015

Kézműves foglalkozásra, bábelőadásra várták hétvégén az óvodásokat, kisiskolásokat és szüleiket a Gyermekkönyvtárba. Az intézmény minden hónap utolsó szombatján ingyenes programokkal kedveskedik a családoknak.

Színes papírlapok, olló, ragasztó – minden asztalnál gyerekek alkottak szombaton a Gyermekkönyvtárban. Ismét sok érdeklődőt vonzott a családi délelőtt.

NÉMEDI TIVADARNÉ: ,,Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend ez a hónap végi utolsó szombatján tartott családi délelőtt. Ilyenkor mindig kiválasztunk egy érdekes történetet, ami az óvodás, kisiskolás gyerekek érdeklődését felkeltheti és ehhez kapcsolódóan mindig készül egy kézműves foglalkozás.”

Most a brémai muzsikusok történetében szereplő állatfigurákat készíthették el a gyerekek. De ezen kívül számtalan játék és érdekes könyv is várta őket.

NÉMEDI TIVADARNÉ: ,,Nem titkolt célja ezeknek a rendezvényeket, hogy azért új beiratkozókat is nyerjünk. Azok is eljönnek, akik még nem jártak hozzánk és bízunk benne, hogy továbbra is rendszeres látogatóink lesznek.”

A kicsik szemmel láthatóan élvezték a kreatív foglalkozásokat.

NÉMEDI TIVADARNÉ: ,,Mindig hónap elején gondolkodunk előre és igyekszünk, hogy alkalomhoz, népszokásokhoz, hagyományokhoz kapcsolódik a hónap utolsó szombatja, akkor ehhez rakjuk össze a programot.”

A gyerekek érdeklődése egyébként folyamatosan változik. De a Star Wars kötetek nagyon közkedveltek, valamint minden dinoszauruszos témájú könyv – mondta az intézményvezető.