Családi nap a Gyermekkönyvtárban

983

A gyermekkönyvtárban is családi napot tartottak a hétvégén. Bábelőadással, kézműves foglalkozással és természetesen rengeteg olvasnivalóval várták a gyerekeket és szüleiket. Az ingyenes program központi témája természetesen az ősz volt.

Az aranyváros muzsikusa című bábelőadást láthatták szombaton délelőtt az óvodások és kisiskolások a gyermekkönyvtárban. A kicsik csodálattal nézték az állatokkal és hangszerekkel teli műsort. Sőt a végén még közösen énekeltek is. A gyermekkönyvtárban rendszeresen tartanak családi délelőttöket, ahol játékokkal, izgalmas programokkal várják a kicsiket és szüleiket.

NÉMEDI JÓSZEFNÉ, mb. könyvtárvezető: A könyvtár minden szintjén, és minden szobájában igyekszünk valamit adni. Nagyon kedvelik a bábelőadásokat, azt gondolom, hogy ez nagyon jó alkalom, hogy a kisebb gyerekek is szokták a hosszabb ideig való figyelmet és amikor a Művelődési Központban hosszabb darabokra, bábelőadásokra mennek akkor ez egy nagyon jó kis előprogram erre. A mostani szombaton az őszhöz kapcsolódva terményekkel is igyekeztünk sokféle népi játékot kitalálni.

Olyan régi hagyományokat elevenítettek fel, mint a diótörés, vagy az ugrálóiskola. A programnak a rengeteg játékon túl természetesen az is célja, hogy népszerűsítsék az olvasást.

NÉMEDI JÓSZEFNÉ, mb. könyvtárvezető: Akik eljönnek erre a délelőttre, nem könyvek nélkül jönnek és könyvet is visznek haza olvasni. Mindig találnak új könyveket, érdekes, számukra tartalmas irodalmat.

Családi program mikulás és karácsony környékén is lesz a gyermekkönyvtárban. A kicsik akkor majd saját készítésű díszeket is hazavihetnek.