Családi nap rengeteg játékkal

975

Igazi játékbirodalommal várta a gyerekeket és szüleiket a ceglédi bölcsőde.  Többéves hagyomány már, hogy ősszel családi napot tartanak. A jó hangulatú program idén azért volt különleges, mert a Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság most ünnepli 10. születésnapját.

Ugrálóvár, mászókák, megannyi szórakoztató és ügyességi feladat, kézműves foglalkozás, arcfestés- igazi játékbirodalom fogadta a hétvégén a ceglédi bölcsőde családi napjára érkezőket. 2013 óta minden évben megszervezik a programot, mert nagyon népszerű. Az anyukák és apukák most is kapkodták a fejüket, hiszen a kicsik villámgyorsan váltogatták a játékokat, mindent kipróbáltak.

KÁRPÁTI SZABOLCS: Legelőször ott hátul kezdtük el, ugrálóvárazott, meg végigmászott, igazi terepmunkát végzett a kislány. Remélem a délutáni szundinál már nem lesz gond.

Kárpáti Szabolcs kislánya két éves kora óta bölcsődés. Az apuka azt mondja: a kicsi nagyon jól érzi magát a gyerektársaságban.

KÁRPÁTI SZABOLCS: Azt láttuk, hogy azért mert ő eljön és ott van a bölcsődében, hogy ez neki jó, örömet okoz. Nem mindig 10 pontos a történet, akkor is nagyon szeret gyerekek között lenni és velük játszani.

A bölcsődei családi napra a jelenlegi bölcsisek mellett azokat a gyerekeket és szüleiket is várták, akik az elkövetkező időszakban íratják majd be kisfiukat vagy kislányukat az intézménybe. Cegléden két helyen, a Deák utcában és a Dózsa György utcában működik bölcsőde, teljes kihasználtsággal.

TURCSIK TÍMEA, igazgató, Bölcsödei és Védőnői Igazgatóság:156 férőhelyes a két tagbölcsődénk és még plusszban 12 fő, időszakos gyermekfelügyeletet igénybe vevő családnak tudunk segíteni, úgyhogy 100-110 százalékon működünk.

A játékos családi nap idén azért is volt különleges mert a Bölcsődei és Védőnői Szolgálat most 10 éves. A kerek évforduló pedig jó alkalom az összegzésre, az elmúlt évek sikereinek felelevenítésére is.

TURCSIK TÍMEA, igazgató, Bölcsödei és Védőnői Igazgatóság: Rengeteget újítottunk fel, sok új szolgáltatást, akár a védőnők akár a bölcsőde részéről bevezettünk, úgyhogy ennek az iránynak továbbfolytatása és a rendezvények ismétlése és minél színesebbé tétele a célunk.

A családi napon a szülőknek is kedveskedtek a szervezők, az anyatejes világnap kapcsán az egészséges táplálkozásról kaphattak hasznos információkat.