Családi nap rengeteg játékkal

1136

Közös családi napot tartott a Szép és a Lövész utcai óvoda. Szombaton mindkét intézményben játékok, szórakoztató elfoglaltságok várták a gyerekeket és szüleiket. A labdás, ugrálós feladatok mellett a kicsik kipróbálhatták azt a mobil kreszparkot is, amelyet a város nemrégiben pályázaton nyert.

Bemelegítéssel kezdődött a Szép és Lövész utcai óvoda közös családi napja. Ez már a második év, hogy kötetlen, jó hangulatú programra várják a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket, akiket az önkormányzat szakbizottságának elnöke is köszöntött.

FÜLE GYŐZŐNÉ, elnök, Oktatási-Kulturális és Sportbizottság: Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen sok sportruhába öltözött szülő van és ennek az lenne a lényege ennek a napnak, hogy a gyerekek együtt a szülőkkel sportoljanak, mert a legjobb példát a szülőktől tudják látni és majd elfogadni és a későbbiekben eszerint élni.

Labdás, ugrálós, kirakós és még megannyi játékkal készült a két óvoda a családi napra, sőt ki lehetett próbálni a mobil Kresz parkot is amelyet a ceglédi önkormányzat pályázaton nyert. A gyerekek nagyon élvezték a programot, felsorolni is nehéz volt, mi mindenen vettek részt.

A mozgás mellett a családi nap fontos célja az is, hogy a Szép és a Lövész utcai óvodások megismerjék egymást.

SZEKERNÉ VERES KATALIN, óvodavezető: A két óvoda között is van egy akadálypálya, amin részt kell a gyerekeknek venni, átjönni a másik óvodába, itt is elvégezni a feladatokat és amikor visszaérnek, akkor kapják meg a jutalom aranyérmet, ami egyébként csokiból van.

Az ovónők nem csak játékokkal, de finom falatkákkal, süteményekkel is kedveskedtek a családoknak.