Családi nappal ünnepeltek

2457

40 éves a Pesti úti óvoda. A kerek évfordulót családi nappal ünnepelték a hétvégén. A leendő és az egykori ovisok, szülők, nagyszülők, valamint az intézmény nyugdíjas dolgozói is meghívást kaptak a jó hangulatú eseményre. Köszöntötték az óvoda egykori vezetőjét, Szűrszabóné Révész Zsuzsannát, aki 40 éve kezdte pályáját az intézményben és ajándékkal kedveskedtek Tóth Ferencnének is, aki 50 éve szerzett diplomát.

Arcfestés, papírhajtogatás, megannyi játék, sőt még bűvészműsor is várta a kicsiket a Pesti úti óvodában szombaton. Különleges esztendő az idei, hiszen 40 éve nyitotta meg kapuit az intézmény. A születésnapot családi programmal ünnepelték, ahová a leendő ovisok mellett a szülőket, nagyszülőket, egykori óvodásokat dolgozókat is meghívták.

OROSZ ZOLTÁNNÉ, vezető, Pesti úti óvoda: Nagyon különleges érzés, különösen számomra, fiatal óvodavezetőként, hogy a fiatal kollégákat visszahívhattam és megvendégelhettem őket.

A közös ünneplésen Földi László is részt vett. Az országgyűlési képviselő elismerően szólt az intézmény egykori és jelenlegi szakmai munkájáról.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Nagy tisztelettel köszöntöm az óvónőket, az óvoda egykori vezetőit, a dadusokat, mert az hogy ez az óvoda megérhette a 40 évet, az nekik köszönhető elsősorban.

Minden nap öröm és boldogság,és ez nem csak a jeles napokra igaz-erről már Füle Győzőné, önkormányzati képviselő beszélt.

FÜLE GYŐZŐNÉ, önkormányzati képviselő: Elmondanám egy kedvenc idézetemet, ami úgy szól: Születésnap minden ébredés, ne kérdezd hogy kell boldognak lenni! Akik idehordják a gyerekeiket, minden nap megélik ezt a boldogságot.

A családi napon sok olyan egykori óvodás is jelen volt, akiknek most már a gyermeke jár a Pesti úti oviba.

AJSZÓ BERNADETT: Jó visszaemlékezni mindenre. Nagyon jól emlékszem az óvónénikere, a dadusnénikre, mindenkire.

Bernadett azt mondta: nem volt kérdés,hogy ide fog járni a kisfia.

40 év alatt nagyon sok fejlődésen, külső megújuláson is átment az óvoda,de a belső tartalom. a kiváló szakmai munka,a szerető közösség nem változott-mondta az intézmény vezetője.

OROSZ ZOLTÁNNÉ, vezető, Pesti úti óvoda: Nagyon jó csapat van mögöttem, támogatóak és nagyon-nagy lelkesedéssel dolgoznak minden áldott nap.

A születésnapi családi programon köszöntötték Jankovics Istvánt, aki negyven éve itt kezdte az óvodát és két volt kollégának is ajándékkal kedveskedtek: Tóth Ferencnének, aki 50 éve szerzett diplomát, és Szűrszabóné Révész Zsuzsannának, aki idén van 40 éve a pályán. Révész Zsuzsanna 16 évig óvónőként dolgozott, majd ő lett a vezetője a Pesti úti óvodának A nyugdíjas pedagógus meghatódva fogadta a köszöntést.

SZŰRSZABÓNÉ RÉVÉSZ ZSUZSANNA: Szeretettel gondolok a régi óvodásaimra is, és öröm velük találkozni az utcán, megismernek. a szülők is. Öröm bejönni az óvodába 40 év után is. Azt szokták mondani, hogy 40 év életkorból is sok, nekem ez a 40 év úgy elszállt, mint a varázsszőnyeg, és nagyon sok szép élménnyel teli időszak volt ez számomra.

A születésnapról természetesen a torta sem hiányozhatott. A jeles évfordulóra pedig gyerekeknek mezítlábas parkot alakítottak ki az udvaron és egy magnóliafát is ültettek. A Pesti úti óvodába jelenleg 144 óvodás jár.