Csibe nap a Várkonyi iskolában

979

Játékos formában avatták be a kiselsősöket a Várkonyi Iskolában. A második osztályosok kedveskedtek a legkisebbeknek éneklős, táncos és ügyességi feladatokkal. Az úgynevezett csibe nap célja, hogy az elsősök minél könnyebben beilleszkedjenek az iskolába, megismerjék diáktársaikat és a tanító néniket is.

Izgatottan gyülekeztek ma délelőtt a Várkonyi Iskola elsősei. Különleges program várt rájuk. A csibés fejpánt is jelzi, ők most a legkisebbek. A beilleszkedésüket segíti a csibe nap.

ZAKAR ANITA, pedagógus: Egy olyan óra, amikor a másodikosok minden egyes osztály egy-egy feladatot kitalálva vendégül látja egy pici játékra az elsősöket. Ők nagyon aranyosan részt vesznek, énekelnek. Ilyenkor a gyerekek megismerik a másodikos gyerekeket és a kollégákat is.

A gyerekekre izgalmas és szórakoztató elfoglaltságok vártak. Voltak éneklős, táncos és ügyességi feladatok is. Mindegyik olyan, ami a csibékhez vagy a tyúkanyóhoz kapcsolódik. A kiselsősök nagyon élvezték a programot. És élvezik az iskolás mindennapokat is. Beninek például már kedvenc tantárgya is van.

KŐMŰVES BENJÁMIN: A matekot meg nyelvtant. Azokat szeretem a legjobban. Azokban voltam a legügyesebb. Vannak már új kis barátaid?- Vannak, hatan is. Akik az én ovimba jártak és most az osztálytársaim is.

A gyerekek az elkövetkező hónapokban tanulnak meg írni, olvasni, számolni. A legtöbben már alig várják.

KŐMŰVES BENJÁMIN: Szeretném már olvasni a könyveket. Például felolvasni majd amikor másodikos, harmadikos leszek, felolvasni a feladatot a többi gyereknek.

A kicsikre sok izgalom és rengeteg tanulás vár. Fontos, hogy minél könnyebben váljanak igazi közösséggé.

ZAKAR ANITA, pedagógus: Minden kolléga azon fáradozik, hogy minél több játékosságot vigyen bele a gyerekeknek a mindennapjába, hogy itt jól érezzék magukat és megismerjék egymást, hiszen itt egy új közösség kezd létrejönni, úgyhogy erre nagyon kell figyelni, hogy mindig jól érezzék magukat.

A gyerekek a csibe nap feladatain stílusosan kukoricaszemeket gyűjthettek.