Díjak, elismerések a Semmelweis napon

977

Idén hárman vehették át a „Cegléd Város Egészségügyéért” elismerést. Dr. Paczolay Ágnes, Dr. Kabdebó András és Szemerédi Mária részesült a díjban, amelyet a Semmelweis napi ünnepségen adtak át. Az eseményen köszöntötték a többszörös véradókat és a tudományos elismerésben részesült munkatársakat is, mintegy hetven dolgozó pedig igazgatói dicséretet kapott.

A magyar egészségügy legnagyobb ünnepe az anyák megmentője, Semmelweis Ignác nevéhez kapcsolódik. Az ország szinte minden kórházában ünnepséget tartanak a néhai kiváló orvos, Semmelweis Ignác július 1-i születésnapja alkalmából. A 160 ezer ember ellátásárét felelős ceglédi Toldy Ferenc Kórházban is többéves hagyomány már, hogy ebből az alkalomból köszöntik az egészségügyi dolgozókat. Az idei ünnepségen a polgármester, Takáts László mondott köszönetet a kórház és a rendelőintézet dolgozóinak áldozatkész munkájukért.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Viselik a gyógyulásba, a gyógyításba vetett hit terhét a vállukon, hogy egy pillantással, egy érintéssel, néhány jó szóval a lelkünkre hassanak, pedig ahogyan már mondtam, tudom erre reggel munkába induláskor nem lehet felkészülni.

Nem lehet elégszer köszönetet mondani az egészségügyben dolgozók munkájáért-csatlakozott a polgármester beszédéhez az országgyűlési képviselő, Földi László. Mint fogalmazott: minden elismerést, minden megbecsülést megérdemelnek az orvosok, ápolók, asszisztensek, mentők, irodai, konyhai és technikai dolgozók. Az állam eddig 300 milliárdot fordított az egészségügyi dolgozók béremelésére, jövőre pedig további 100 milliárddal növeli a finanszírozást. De nem csak a béremelésre, a kórházak, rendelőintézetek fejlesztését is kiemelten kezeli a kormány.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Kórházakat újítottunk fel és építünk, berendezéseket vásárolunk, külön programot indítunk az alapellátásban dolgozóknak, a rezidenseknek, a háziorvosoknak, a védőnőknek, a fogorvosoknak, és a mentőknek.

A Semmelweis napi ünnepségen adták át „Cegléd Város Egészségügyéért” elismeréseket. Elsőként dr. Paczolay Ágnes, fogorvos vehette át a képviselőtestület által odaítélt elismerést. Ugyancsak Cegléd város egészségügyéért elismerést kapott Szemerédi Mária, a központi anaesthesológiai és intenzív terápiás osztály munkatársa.  Városi elismerést vehetett át dr. Kabdebó András iskola-és ifjúsági orvos. Az ünnepségen köszöntötték dr. Endrődi Tamást, valamint Dér Ilonát, akik tudományos díjat vehettek át. Több orvost is előléptetésük alkalmából köszöntöttek, mintegy 70 dolgozó igazgatói dicséretet kapott és a többszörös véradók is elismerésben részesültek.