Döntetlen a Veszprém ellen

576
forrás: Ceglédi Kézilabda Klub SE

A Veszprémi KKFT együttesét fogadta a férfi kézilabda NB I-ben a Ceglédi KKSE az Abonyi Varga István Városi Sportcsarnokban. A bennmaradásért küzdők csatája döntetlenre végződött.

Az első percekben felváltva estek a gólok. Először a ceglédi Szepesi/19/ talált a kapuba, a következő hazai gólt pedig Mazák dobta. A másik oldalról a válasz mindkét esetben Élestől érkezett. A 7. percben a szélső Szepesi már harmadszor volt eredményes, ekkor az állás pedig 5:3 volt. A játékrész további része a Ceglédi KKSE fölényét hozta. A jó védekezés mellett – amelyben remek védéseivel a kapus Tamási is kivette részét – eredményesen fejezték be a támadásokat is, amely a félidőre 16:10-es vezetést hozott.  A mérkőzés érdekessége volt, hogy Kállai  három, Juhász  pedig négy gólját az első harminc percben szerezte.

A fordulás után a fiatal vendéggárda dominált, amely gólról-gólra közelítette meg a fáradó vendéglátókat. Ebben a fáradtságban jelentős szerepet játszott, hogy a ceglédiek jóval többször játszottak emberhátrányban, mint a veszprémi gárda. Nyolc illetve kettő volt a kiállítások száma. A Veszprémi KKFT a 48. percben Fazekas révén egyenlített.  Később már egyik csapat sem tudott két gólos előnyhöz jutni, amiben nagy része volt a második félidőben beálló, remekül védő és a véghajrában két ziccert is hárító veszprémi kapusnak, Miklósnak is. A legvégén Vranac találatára a befejezés előtt 45 másodperccel Kristóf  válaszolt és állította be a 25:25-ös végeredményt.