Egészségfejlesztési irodára pályáznak

1005

Egészségmegőrző programokat, szűrővizsgálatok is szervezne az az iroda, amelyre a Toldy Ferenc Kórház pályázik. 90 millió forintot lehet elnyerni, amelyből különböző, a betegségek megelőzésével kapcsolatos feladatokat végeznének. A programokba civil szervezeteket, önkormányzatokat is bevonnának.

Egy újabb fejlesztési lehetőség előtt áll a Toldy Ferenc Kórház. Ezúttal egy egészségfejlesztési irodára pályáznak.

PUSZTAI DEZSŐ, főigazgató, Toldy Ferenc Kórház: Ez egy olyan pályázati lehetőség, ami ennek az irodának az infrastrukturális, magának az irodának az épülete illetve felszerelésének és személyi feltételeinek létrehozásáról szól, és a működtetéséről két éven át. Ez egy keretösszeg, erre lehet pályázni.

Az iroda létrehozása minden járásban kötelező. A pályázás jogáról Abony és Cegléd önkormányzata is lemondott, így a Toldy Ferenc Kórház nyújthatja be az igényt. Az iroda számos, a betegségek megelőzésével kapcsolatos feladatot látna el.

PUSZTAI DEZSŐ, főigazgató, Toldy Ferenc Kórház: Egy komplex egészségnevelési, megőrzési, leginkább preventív folyamat csokrot jelent, amiben a szűrővizsgálatoktól kezdve akár fitness-wellness programokon keresztül minden ami az egészség megőrzésével, betegség megelőzésével kapcsolatos.

A programokba a környékbeli civil szervezeteket és önkormányzatokat is bevonnák. A pályázatot az őszi hónapokban bírálják majd el. Amennyiben a ceglédi kórház nyer, úgy január elsejétől működhetne az iroda-mondta el a főigazgató.