Egészségnap a Fürdőben

1194

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, szórakoztató mozgásformákkal várták a vendégeket szombaton a budai út gyógyfürdőben. Ki lehetett próbálni a víz alatti tornát és volt csontsűrűség, testtömeg mérés és masszázs is. Az egészségnap már hagyomány és nagyon szeretik a családok, hiszen ilyenkor a kikapcsolódás mellett hasznos vizsgálatokat is elvégeztetnek.

Vérnyomásmérés, vércukor ellenőrzés, és víz alatti torna-csak néhány program, amellyel a Budai úti fürdőben szombaton várták a vendégeket. Évente két alkalommal tartanak egészségnapot.

TARKÓ IRÉN, vezető, Gyógyászati részleg: Akár kipróbálhatják a kerekesszéket, kipróbálhatják milyen az élet akkor ha az ember nem lát, hogyan lehet boldogulni. Megmérjük a magasságukat, testsúlyukat, kiszámítjuk a BMI értéküket, hogy az megfelel-e vagy alacsony vagy magas.

De csontsűrűség méréssel és masszázzsal is várták a fürdőzőket, meg lehetett nézni és akár gyakorolni is lehetett az újraélesztést, a gyerekeknek pedig az egészséggel kapcsolatos játékokkal is készült a fürdő. A tapasztalat szerint a strandolók fogékonyak ezekre a programokra, hiszen egyre többen érzik fontosnak, hogy megőrizzék a legdrágább kincset, az egészségüket

TARKÓ IRÉN, vezető, Gyógyászati részleg: Hogyha már egyszer jelentkezik a probléma, akkor alapvető igényként felmerül az egészségmegőrzés, hogy ajaj,ezt el is lehet veszíteni, akkor nézzük már meg mit tehetünk és ezt itt ki lehet próbálni, meg lehet nézni, hogy meg van-e még az egészségünk, vagy mit lehetne tenni hogy megőrizzük.

Az egészséges életmód egyre többeknek fontos,bár még van tennivaló bőven ezen a téren-mondta dr. Tarkó Irén.