Elismerést kaptak a polgárőrök

1451

A Bedei Polgárőrség tagjai közül többen is megyei elismerést vehettek át a közelmúltban. Gigor István, a szervezet elnöke a polgárőr érdemkereszt aranyfokozatát vehette át, Vígh Tibor bronz fokozatot kapott, Zanathy Anett munkáját arany plakettel jutalmazták. A Bedei Polgárőrség jövőre lesz 15 éves, a taglétszám pedig folyamatosan nő, már a lovas járőrözést is be tudták vezetni.

Büszkén mutatja Gigor István a közelmúltban kapott elismerését. Néhány napja Dabason, a Pest megyei Polgárőr Szövetség rendezvényén adták át a többéves, évtizedes, lelkiismeretes polgárőri munkáért járó díjakat. Az eseményen több bedei polgárőr is elismerést vehetett át.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Bedei Polgárőrség: Az egyesületből kapott Vígh Tibor egy bronzfokozatot, Zanathy Anett kapott arany fokozatú plakettet én pedig-amit nagyon szeretném megköszönni a családomnak, a polgárőröknek aranykeresztet kaptam, ami a legmagasabb a polgárőrségnél, amit lehet kapni.

Gigor István azt mondja: az elismerés kapcsán eszébe jutottak a kezdetek. Az, hogy miért is választotta ezt az önkéntes szolgálatot. Mint fogalmazott: a cél ugyanaz, mint évekkel ezelőtt, vagyis szeretne tenni szűkebb és tágabb lakókörnyezete biztonságáért.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Bedei Polgárőrség: Kedvet kaptunk hozzá, mert igényelték az emberek, és jövőre lesz 15 éve hogy megalakultunk, úgyhogy jövőre szerintem az egyesületet fogják kitüntetni. alapítótagok vagyunk heten vagy nyolcan, úgyhogy 15 éve csináljuk ezt.

A 15 éves polgárőrség hosszú utat járt be, képletesen és gyakorlatilag egyaránt. Tavaly például több mint 11 ezer kilométert tettek meg a bedei polgárőrök, 5367 órát töltöttek szolgálatban. Az ellátandó terület is növekedett az elmúlt időszakban.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Bedei Polgárőrség: A legnagyobb kihívás az szerintem, hogy megnőtt a területünk, 148 kilométer, Újszilvás határáig, Nyársapát határáig ölelve a három nyárfa Szent Imre herceg utca, ez elmond mindent szerintem.

2016-ban kiemelkedően eredményes évet zártak-emlékeztetett Gibor István. Megvették a régóta vágyott éjjellátó hőkamerát, amellyel eltűnt személyt is megtaláltak és illegális szemétlerakó valamint fakivágás felderítésében is hasznos segítség volt. Az is előremutató, hogy folyamatosan nő a bedei polgárőrség taglétszáma-tette hozzá Gigor István.