Élvezetes programok a napközis táborban

1873

Rengeteg játék, strandolás, élményekkel teli kikapcsolódás várja azokat a gyerekeket, akik a város napközis táborában töltik a nyár egy részét. Az önkormányzat az öthetes tábor teljes költségét fedezi, 1 millió 300 ezer forinttal járul hozzá az alsós diákok élvezetes programjaihoz. A tábort a Táncsics Mihály Általános iskola szervezi. A gyerekek

Nincs egyetlen perc sem, ami ne telne élményekkel a város napközis táborában. A gyerekek számos program közül választhatnak.

RIMÓCZI LAURA: Fontunk, meg kint voltunk és szabadfoglalkozás volt. – Melyik program az, amit a legjobban élveztél?- A szabadfoglalkozás, mert akkor leterítjük a fűre a pokrócot és beszélgetünk.

A napközis tábort a Táncsics Mihály Általános Iskola szervezi. A budai úti tagintézménynél szép környezetben, jó levegőn tölthetik a gyerekek a vakáció napjait és nagyon finom az ebéd is-mondták a gyerekek. A pedagógusok sok-sok játékkal készülnek minden nap legyen szó gyümölcssaláta készítésről vagy ügyességi feladatokról.

TÓTHNÉ SZABÓ ILDIKÓ, pedagógus: Van akadályverseny, számháború. Most éppen gyümölcsszedést játszanak a gyerekek. Megyünk strandra, moziba, tehát próbáljuk a nyár összes lehetőségét összehangolni a jóidővel és próbálunk ezzel élni.

GÁL KIRA: Remélem hogy lesz számháború és szabadfoglalkozás is lesz, akkor is.

A tábor elsősorban a szórakozásról hanem a tanulásról is szól. Vannak olyan programok, amelyek hasznos és fontos információkat adnak a gyerekeknek.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Ált. Iskola: A rendőrséggel is együttműködünk, és különböző programokat szervezünk a rendőrséggel karöltve. Például olyan programokat is szerveztünk a hétfői nap folyamán, hogy oktatást tartottak, ami a biciklis illetve a gyalogos közlekedést karolta fel illetve azt, hogy ilyenkor nyáron kit szabad beengedni és kit nem, ami szerintem nagyon hasznos egy ilyen korú gyereknek.

Az öt hetes napközis tábor teljes költségét a ceglédi önkormányzat fedezi. Mintegy 1 millió 300 ezer forintot fordít a város az alsós gyerekek nyári programjaira. A táborba ötven gyerek jár, mindannyian ceglédi lakhelyű gyerekek.