Emléktábla a meg nem születettekért

2083

A meg nem születettek emlékére avattak táblát a Toldy Kórházban. A ceglédi intézmény az országban a tizenhatodik, ahol íly’ módon is tiszteletüket fejezik ki a meg nem született gyerekekért. A kezdeményező a Magyar Keresztény Misszió Alapítvány.

Az ország több kórházában is emléktábla áll meg nem született embertársaink tiszteletére. A Magyar Keresztény Misszió a ceglédi Toldy Ferenc Kórházat is megkereste. Az intézmény első szóra csatlakozott a kezdeményezéshez.

PUSZTAI DEZSŐ, főigazgató, Toldy Ferenc Kórház: Köszönöm nekik ezt a lehetőséget, amelyet mind a fenntartó, mind a középvezetői szerv támogat és úgy gondolom, hogy nagy örömmel csatlakozik a kórház ehhez a kezdeményezéshez.

A Magyar Keresztény Misszió 1995-ben alakult, 2009 óta végez magzatvédelmi tevékenységet.

KLEMENITS ILDIKÓ, elnök-helyettes, Magyar Keresztény Misszió Alapítvány: 2013-ban felmerült az igény egy állandó emlékhely kialakítására a kórházaknál és ezt elsőként az akkori főpolgármester helyettes, Szentes Tamás támogatott. Utána megkerestünk több képviselő urat, civil szervezetet, egyházat és többektől kaptunk támogató levelet így a tisztelt jelenlévők közül is.

Egyre többen a kezdeményezés mellé állnak, így az országban a ceglédi a 16. kórház, ahol emléktáblával is tiszteletünket fejezhetjük ki a meg nem született magzatok előtt-mondta Klemenits Ildikó.

KLEMENITS ILDIKÓ, elnök-helyettes, Magyar Keresztény Misszió Alapítvány: Minden emberi élet tiszteletet hordoz, és érdemel is. Azáltal hogy megszületünk és a mi életünk formálódik, minden eseményen keresztül, ahova az élet minket visz.

Az emléktáblát Pusztai Dezső és Klemenits Ildikó leplezte le a kórház aulájában. A Római Katolikus Egyház részéről Faragó Artúr, a Református Egyház képviseletében pedig Hánka Levente mondott áldást. Az ünnepélyes avatón emlékplakettet vehetett át dr. Pusztai Dezső, valamint Ágostné Cséri Gabriella, a kórház lelkigondozója.