Energetikai felújítások Ceglédbercelen

2776

Megújult a ceglédberceli általános iskola. Az épület külső szigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat és korszerű kazán is segíti a minél takarékosabb energiafelhasználást. A település uniós és hazai forrást nyert a beruházásra. A mintegy 80 millió forintból azonban nem csak az iskola újult meg, hanem az egészségház és az idősek otthon is. Mindhárom épületnél sokat spórolhatnak a fűtésszámlán.

A település egyik éke lett az Eötvös József Általános iskola Ceglédbercelen. A szép, világos épület nem is emlékeztet az 1896-ban épült, omladozó vakolatú iskolára. Az épület 25 centiméteres hőszigetelést kapott és kicserélték a nyílászárókat is. A beruházásról a polgármester beszélt az ünnepélyes avatáson.

TÖRÖK JÓZSEF, polgármester: A kis épület, a kis iskola, Petőfi utca 2 szám alatt megújult, az első ütemben kapott napelemet, most pedig megkapta azt, ami ennek a háznak jár. Egy olyan külső felújítást, nyílászáró cserét, ami a település központjában büszkén lehet azt mondani, hogy büszkék lehetünk erre az épületre.

Ceglédbercel KEHOP pályázaton nyert forrást az iskola felújítására, önerőt sem kellett hozzátenniük-mondta a polgármester. Az ünnepélyes átadón az önkormányzatokért felelős államtitkár is gratulált Ceglédbercelnek. Pogácsás Tibor az összetartó, szerető közösség erejét hangsúlyozta.

POGÁCSÁS TIBOR, önkormányzatokért felelős államtitkár: Azt tapasztalom, hogy Ceglédbercel egy szerencsés község. Szerencsés, mert az itt élők szeretik a települést. Szerencsés község azért, mert a település vezetése az elmúlt években, de talán mondhatom úgy, hogy az elmúlt évtizedekben mindig gondos gazda volt, nem adósodott el, ezért az államtól fejlesztésekre kapott támogatást.

Az együttműködés, a felelősség és a barátság egységéről beszélt köszöntőjében a ceglédi tankerületi központ igazgatója. Fodor Gábor azt mondta: jól teljesíteni, jól tanulni csak megfelelő környezetben lehet igazán.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ:  Hogyha a tanárok felkészültek is, de a fizikális környezet nem mindig megfelelő, akkor nehéz jól tanítani. Azért vagyok hálás különösen az önkormányzatnak ezért a lépésért, mert itt nem csak egy jó döntés volt az önkormányzat részéről, hanem egy felelős döntés is, hiszen ha a fizikális környezet javul az iskolákban, akkor könnyebb lesz a gyerekeket is tanulásra ösztönözni.

A támogatásért, az iskola megújulásáért az intézmény igazgatója mondott köszönetet

NAGY GÁBORNÉ, igazgató, Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola: Eddig is otthonos volt ez az épület, hiszen az itt dolgozók, a pedagógusok, a technikai dolgozók, az önkormányzati segítők gondoskodtak arról, hogy öröm legyen ide járni, de mióta ilyen szép külsőt kapott és a fűtés is megújult, azóta még nagyobb öröm itt tölteni a napotok nagy részét

Az átadó ünnepségen a gyerekek szavalattal, zenei és táncos produkcióval kedveskedtek. A nemzeti szín szalagot az államtitkár, a tankerületi igazgató és a polgármester közösen vágta át. A 80 milliós támogatásból nem csak az iskola újult meg, a berceli egészségház valamint az idősek otthonának külső szigetelését, fűtéskorszerűsítését is elvégezték és napelemeket is felszereltek. A beruházással mindhárom épületnél jelentős összeget tudnak majd spórolni a fűtésszámlán.